Menyire biztonságos a házilag gyártott palackos szén-dioxid? A növényeknek. Nem lehet túladagolni a halaknak, a porlasztó csöve milyen hosszú lehet? Menyi ideig kel használni és menyi idő után kel újratölteni?
Ha túl kicsi a co2 kivezető csöve akkor szétrepedhet, de szerintem nem robbanhat így fel. Én személy szerint 2,5 dkg cukrot, és 1 egész kocka élesztőt szoktam egy 2 literes coca cólás üvegbe tenni. (nem visszaválthatós) Eltelik 15 perc és a porlasztókövön az aksiban már jön is a co2.
Megjegyzés: Én is megcsináltam a második üveget, amibe félig víz van, és amolyan buborék számláló meg biztonsági zóna, de nekem úgy nem annyira működött, lassabban indult be a co2, és nem is jött annyi, szóval maradt a szimpla egy palackos megoldás. A halaknak nagyon is túl lehet adagolni, ne próbáld meg csappal elzárni mert szétrobban.
15-30 perc után már működnie kell.
Nem ereszt valahol? (ezt egyszerű tesztelni, szorítsd el az akváriumba vezető csövet erősen és nyomd meg a palackot. Ha nem ereszt nem tudod majd összenyomni csak nehezen. Ha ereszt úgyis hallod a sziszegést.
De én nem porlasztókőbe tenném, úgy nem elég hatékony, hanem búvárharangba.
ha még nem döglenek a halak, akkor jó, de hogyha bajuk van tőle, felmennek a víz tetejére tátogni, azt észreveszed.
Ha ilyet csinálnak, akkor gyorsan kihúz vízből a CO2 és egy levegőztető benyom a vízbe.
De úgy egyébként a levegőztető, az hamar kinyomja a vízből a CO2-t. Tehát ha a kettő együtt megy, én szerintem olyan túl sokat nem is ér.
Én azt mondom ezt egy nagy akviba könnyebb megcsinálni, mint egy kis 50 literesbe, hogy a halak se érezzék szarul magukat és még CO2 is maradjon a vízben.
Ha pl fogsz egy üdítőt, ami szénsavas, és megkóstolod, aztán szívószállal bele bugyborékolsz egy kis levegőt, akkor egyből kijön belőle a szénsav, és már nem fogja annyira csípni a nyelvedet. Ugyanez érvényes az akváriumra is, hogy a levegőztető kibugyogtatja belőle a CO2-t hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!