Nem lenne jó ötlet a halas boltokban kiírni valahová a halak rövid leírását?
Nekem kereskedelmi végzettségem van logikus a felvetés de..
A kereskedelem és a szolgáltatóipar működéséhez kényszerű szükség van megfelelő kontrasztra. Példák: ha nincs rossz szakember akkor nem mondhatnánk hogy valaki megbízható jó szakember. Ha nincs drága bolt akkor nem mondhatnánk hogy van olcsó bolt. Ennek a végeredménye hogy a megfelelő minőséget nyújtó szolgáltatók aki kisebb árréssel dolgoznak fennmaradnak a többi meg bezár.
Fogyasztói szempont az összetettebb, konkrétan akvarisztika, ha minden bolt teljes körű információt nyújtana akkor ez a meggondolatlan haltartókat elrettentené, a magas költségek miatt nem vásárolnának akváriumot példa: 120 liter, 3db 10-12cm hal +5db közepes méretű + talajlakók, algaevő, sok növény, ehhez külső dukál belsővel, táptalaj,dekoráció stb ez igy 100.000ft felett van. Gyakorlatban kinai szett 120 liter 35.000ft mosott sóder, halak, fél óra összedobja a boltos, estére benn a halak gyönyörködik a család.
Kereskedelmi szempontból ha minden haltartó tájékozódna:
1. Én ezt most nem írnám ide mivel nem lenne ilyen rovat.
2. Az akvarisztika forgalma apadna, sok bolt bezárna, lehetőséget adna multiknak akik egyeduralkodók lennének a piacon.
3. A gyártók a leapadt forgalom miatt profilt váltanának nem lenne versenyképes piac.
4. A haltenyésztés szintúgy nem érné meg, felszöknének az árak.
Összegezve sajnos ez kereskedelmi szempontból a meggondolatlan kisállat tárók tartják életben a megfontoltak számára a lehetőséget hogy a kedvenc boltjukba járjanak, fejlett országokban ez másképp van de az itthoni fizetésekhez mérten....
Csak még egy kutyás dolog fejlett ország vs más ország
kennel=kutyalánc, tréner=acélbetétes, hússal etetés=majd a szomszédból ha átjön a csibe, rendszeres állatorvos=majd ha nem bír menni, kutyakefe=tegyük ki majd a sintér letakarítja, menhely=erdőszél stb
Előbb a felelős állattartásnak kellene kialakulnia, rendeződnie kellene a fejekben a dolgoknak, el tudom képzelni a 23 halas vitorlások bele passzírozva 54literbe és nem mondja meg senki nekem hogy ez így nem jó emberke bemegy egy korrekt felvilágosítást nyújtó üzletbe, sarkon fordul, és elmegy oda ahol nem szólnak bele.
Bocs a hosszú hszt de ilyen oldala is van a dolognak.
Ez a 80% teljesen reális sőt szinte minden hobbira igaz.
Csak vegyünk egy két példát, törpenyúl, elkülönít neki egy részt, tesz bele terráriumot, kiegészítők, rágcsák stb, kis idő elteltével rájön hogy a nyúl: kapar, harap, kicsit büdös, visszaviszi, a terrárium és a többi cucc fel a padlásra. De ez igaz a hifi, autóhifi ,autó tuning, bélyeggyűjtés, notórius mobiltelefon csere, kutyatartás stb Nyilván az át nem gondolt állatokkal kapcsolatos hobbinak vannak szenvedő alanyai, maguk az állatok.
Elmondhatom magamról is hogy átlag évente támad rám egy kényszer hogy belekezdjek egy új kiegészítő tevékenységbe aminek a végeredményével vagy elégedett vagyok vagy nem.
És nyilván veszek elő régi tevékenységeket is amit már csináltam csak abbahagytam, fel elevenítve a régi tapasztalatokat, korrigálva a régi hibákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!