Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nem lenne jó ötlet a halas...

Nem lenne jó ötlet a halas boltokban kiírni valahová a halak rövid leírását?

Figyelt kérdés
pl. igények (ph, nk), aki méret, társíthatóság, vérmérséklet, táplálás stb. Sok vevőnek nagyon hasznos lenne szerintem
2013. ápr. 12. 19:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek veletek. Egyrészt azt gondolják, így talán több halat tudnak eladni. Másrészt pedig ott a nemtörődömség.... Én mindenesetre nagyon örülnék, ha egyszer azért belefutnék egy ilyen üzletbe
2013. ápr. 13. 00:18
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem kereskedelmi végzettségem van logikus a felvetés de..

A kereskedelem és a szolgáltatóipar működéséhez kényszerű szükség van megfelelő kontrasztra. Példák: ha nincs rossz szakember akkor nem mondhatnánk hogy valaki megbízható jó szakember. Ha nincs drága bolt akkor nem mondhatnánk hogy van olcsó bolt. Ennek a végeredménye hogy a megfelelő minőséget nyújtó szolgáltatók aki kisebb árréssel dolgoznak fennmaradnak a többi meg bezár.

Fogyasztói szempont az összetettebb, konkrétan akvarisztika, ha minden bolt teljes körű információt nyújtana akkor ez a meggondolatlan haltartókat elrettentené, a magas költségek miatt nem vásárolnának akváriumot példa: 120 liter, 3db 10-12cm hal +5db közepes méretű + talajlakók, algaevő, sok növény, ehhez külső dukál belsővel, táptalaj,dekoráció stb ez igy 100.000ft felett van. Gyakorlatban kinai szett 120 liter 35.000ft mosott sóder, halak, fél óra összedobja a boltos, estére benn a halak gyönyörködik a család.

Kereskedelmi szempontból ha minden haltartó tájékozódna:

1. Én ezt most nem írnám ide mivel nem lenne ilyen rovat.

2. Az akvarisztika forgalma apadna, sok bolt bezárna, lehetőséget adna multiknak akik egyeduralkodók lennének a piacon.

3. A gyártók a leapadt forgalom miatt profilt váltanának nem lenne versenyképes piac.

4. A haltenyésztés szintúgy nem érné meg, felszöknének az árak.

Összegezve sajnos ez kereskedelmi szempontból a meggondolatlan kisállat tárók tartják életben a megfontoltak számára a lehetőséget hogy a kedvenc boltjukba járjanak, fejlett országokban ez másképp van de az itthoni fizetésekhez mérten....

Csak még egy kutyás dolog fejlett ország vs más ország

kennel=kutyalánc, tréner=acélbetétes, hússal etetés=majd a szomszédból ha átjön a csibe, rendszeres állatorvos=majd ha nem bír menni, kutyakefe=tegyük ki majd a sintér letakarítja, menhely=erdőszél stb

Előbb a felelős állattartásnak kellene kialakulnia, rendeződnie kellene a fejekben a dolgoknak, el tudom képzelni a 23 halas vitorlások bele passzírozva 54literbe és nem mondja meg senki nekem hogy ez így nem jó emberke bemegy egy korrekt felvilágosítást nyújtó üzletbe, sarkon fordul, és elmegy oda ahol nem szólnak bele.

Bocs a hosszú hszt de ilyen oldala is van a dolognak.

2013. ápr. 13. 10:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Sok boltban folyik a kamuzás. Elég ha megkérded, hogy ez a hal mekkorára fog nőni, és máris feleakkorát mondanak, mint a valós :D Én azon röhögök mindig, hogy így megkérdezem, és akkor jön ilyen szöveggel, hogy ez csak ekkora lesz, meg akkora a kifejlett mérete. Azt mondom neki, hát de nálam otthon nagyobb :D Erre így az a válasz, hogy ja, igen, de kisebb akváriumban nem nő meg akkorára. Kimagyarázzák a hazugságukat is, mert el akarnak adni mindent. Mindegy hogy hova, kinek... A halak sorsa valahogy nem igazán érdekli őket.
2013. ápr. 13. 11:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Meg valamelyik nap néztem a bettatartókat, és hát ezek ilyen max 2 literes kis műanyag dobozkák. Kérdem az eladód, hogy ez mire jó? Szűrés van benne. Hát nem azt mondja ilyen kicsibe nincs. Na most ezeket a szenzációs akváriumokat 5 ezerért árulják, és van aki visz otthonra - akinek sok a pénze - egy tucatot, lepakolja egymás mellé, és mindegyikbe rak egy bettát, hogy legyen sok különböző. Na persze megdöglenek a bettái, aztán vesz megint. Vannak ilyenek.
2013. ápr. 13. 11:12
 15/19 _.-Akv-._ ***** válasza:
diszhal.info
2013. ápr. 13. 12:41
 16/19 _.-Akv-._ ***** válasza:
(Elmész, felírod ami tetszik, és megnézed az előző válaszban írt oldalon)
2013. ápr. 13. 12:41
 17/19 Pendulum92 ***** válasza:
hable: már értem honnan jött ez a hal alkalmazkodik az akvárium méretéhez hazugság.
2013. ápr. 13. 12:50
 18/19 Platypus ***** válasza:
Külföldi fórumokon terjed, hogy létezik egy statisztika, miszerint az akvaristák 80%-a feladja fél éven belül a halazást. Ha ez a statisztika létezik (én nem találom), akkor az arra utal, hogy annyira mégsem jó stratégia tájékozatlanul hagyni/átverni a naiv kezdőket. Tegyük fel, hogy a 80% fele amúgy sem gondolta komolyan, nekik mindegy. De a maradék 40% a csalódás miatt hagyja abba! Egy üzletnek lehet, hogy jó bevétel 20 literes akváriumban eladni az aranyhalat, viszont ez a hal meg fog dögleni, és a vevő nem fogja folytatni az akvarizálást. És hosszú távon nem egy kis akvárium beszerzési ára a nagy tétel, hanem a sok-sok bigyó amit még rá lehet költeni. Így szerintem a kereskedőknek is érdeke lenne, hogy legalább alapszinten működő megoldásokat javasoljanak annak, aki kérdez.
2013. ápr. 14. 07:44
 19/19 anonim ***** válasza:

Ez a 80% teljesen reális sőt szinte minden hobbira igaz.

Csak vegyünk egy két példát, törpenyúl, elkülönít neki egy részt, tesz bele terráriumot, kiegészítők, rágcsák stb, kis idő elteltével rájön hogy a nyúl: kapar, harap, kicsit büdös, visszaviszi, a terrárium és a többi cucc fel a padlásra. De ez igaz a hifi, autóhifi ,autó tuning, bélyeggyűjtés, notórius mobiltelefon csere, kutyatartás stb Nyilván az át nem gondolt állatokkal kapcsolatos hobbinak vannak szenvedő alanyai, maguk az állatok.

Elmondhatom magamról is hogy átlag évente támad rám egy kényszer hogy belekezdjek egy új kiegészítő tevékenységbe aminek a végeredményével vagy elégedett vagyok vagy nem.

És nyilván veszek elő régi tevékenységeket is amit már csináltam csak abbahagytam, fel elevenítve a régi tapasztalatokat, korrigálva a régi hibákat.

2013. ápr. 15. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!