300 literes akvárium halak nélkül, nagyon hülye ötlet?
szerintem a feleséged egy nagyom okos nőnek tűnik:)))))))ekkora akváriumba szerencsére már nagyon sokk fajta hal rakható.de ez legyen a te ízlésed szerint mert te fogod nézni..esetleg a társítással tudunk segíteni stb.
innen keresgélj mit szeretnél
Rakj bele garnélákat.
Egy ilyen aksiban szinte el fognak veszni, olyan kicsik, de mégis lesz mozgás az akváriumban, ha jobban megfigyeled. Növényes aksikban nagyon gyakran találhatók garnélák.
Persze nem kötelező, ha neked így tetszik, akkor nincs gond. Az a fő. :D
300 literben simán elfér 30 nanohal, de szerintem inkább:
40 nanohal/rajhal, 6 anci, 10 páncélos
Modnjuk én nanohalat ekkorába nem is tennék.
A nanohal nagy ötlet, egy 50db-os csapat nagyon szép tud lenni, ahogy valósággal felhőbe állnak. Gyönyörű látvány.
Ha nem akarsz csak egy színűt bele, Boraras-ból vegyél 25 Boraras Urophthalmoides-t, és 25 Boraras Brigittae-t, vagy 25 Boraras maculatus-t. Ők csoportba állnak egymással is, így még változatosabb lesz a színkavalkád.
Ha neked így tetszik, akkor így is jó lesz. Minden látogatód értetlenkedni fog, de ez túlélhető probléma.
Halak nélkül tápozni kéne a növényeket, mégpedig olyan táppal, amibe nitrát és foszfát is van, mert ezek alapból a halak ürülékéből kerülnének a vízbe. Néhány kistestű takarító állat még egy ilyen akváriumba sem árt, mert növényi törmelék fog termelődni. Pár amano garnéla vagy vad neocaridina nem sok vizet zavar. Esetleg még egy kis csapat Otocinclus vagy algázó géb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!