Tegnap kaptunk 5 kis red cherry garnélát. Kb 1cm-est. Ma reggelre 3 meghalt, egy eltűnt, volt köztük egy ikrás is ő még él, de elfekszik és szerintem ez nem természetes. MI lehet a gond? Bővebben lent.
Nem feltétlen kell rossz vízminőség a garnélák elhullásához, elég a hirtelen stressz is. És nálad annak nagyon is ki vannak téve. A mollyk, guppik, plattik egyaránt veszélyesek rájuk, úgy be tudják stresszelni őket, hogy csak na. Én ekkora halak mellé már csak Amano garnélákat tennék, Rc-ket semmiképp.
Szerintem ez lehet a gond. Amelyik elfekszik, valószínű, hogy nem húzza már sokáig.
Van az aksidban moha, vagy valami nagyon sűrű növény, amibe el tudnak bújni?
köszönöm a válaszokat. még mindig él az ikrás, de néha elfekszik... a másik is meg lett ő jól van elbújt egy csigában. már külön raktam őket a halaktól. igen van moha is meg hínárféle. a többi nagy leveles.
ezt a vízminőség ellenőrzést bárhol megcsinálják? van vízszűrőm, meg előtte nap cseréltem le a víznek a 40%-át kb.
Ha a halak stresszelnék őket, az abban nyilvánulna meg, hogy elő sem bújnának a legsötétebb lyukból. Hirtelen halált ez nem okoz. Stressz lehet, de semmiképpen sem a fenti értelemben, hanem a régi otthonuktól szélsőségesen eltérő paraméterekre értve. Például más volt a vízkeménység vagy a pH.
A nagyobb boltokban megmérik az ilyesmit, de nem mindenhol foglalkoznak vele.Amúgy mekkora az akvárium és mennyi hal van benne?
Eszembe jutott még valami: használsz valamilyen vegyszert (növénytáp, vízkezelő stb). Mert lehet, hogy az tett be nekik.
Vízcserét milyen időközönként, és mennyit csinálsz? Hova kerültek át? Ott állott volt a víz? Szűrés volt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!