Amelyik akváriumomnak meg van fúrva az alja, annak hogy csináljam meg a hangtompítását?
Raktam a cső tetejére egy szűrőkosarat, de már így többfélét is végigpróbáltam, kreáltam is néhányat drótból, hogy melyik a halkabb, alulra pedig egy szivacsot a lezúduló víz alá.
Mégis néha felül ilyen cumizós hangokat ad ki.
Amíg ez a konyhában van, addig nem zavar a hangja, de szeretném behozni a szobába, viszont ide valamit ki kéne találni, hogy ne cumizzon.
2 centis PVC cső a lemenő, hát lehet, hogy az a baj, hogy túl szűk.
Működni működik.
Nincs venne sok víz, csak 15 centi, mert egy kis brakkvizi géb van benne egyedül.
De majd meg akarom hosszabbítani a csöveket, feltöltöm tengervízzel a tetejéig, ha az akvárium kibírja (mert én ragasztottam) és behozom a szobába, és ebbe fogom rakni a tengeri cuccokat.
Ezt a kis örmester gébet pedig átraknám egy másik akváriumba, egy sima külső szűrővel. Tengerihez jobb lenne ez a fajta szűrés, mert ez felülről szívja a víz tetejét. És a tengervízbe felszáll a kosz.
Hát az biztos, hogy ha fent oldalt van megfúrva, és kívül van a lefolyó cső, azt spirálisan szokták rakni, hogy ne csobogjon.
De akváriumon belül az elég nagy helyet foglalna, pláne, ha álcázni is akarod.
Én a következőt próbálnám ki, de ez csak egy ötlet, nem biztos, hogy működik.
Ahol befolyik a víz, a tetejénél rögtön megtörném.
Valami olyasmit képzelnék el, majdnem mint a szűrőkosár, csak nem rá, hanem bele.
Mint egy rácsos gúla, csúcsával felfelé.
Így a cső oldalára vezetné a vizet. Meg a cső teteje is lehetne cikkcakkos, mint a bástya, nem nagy résekkel csak kicsikkel. Nem tudom, használna e, de ezt nem tart sokból kipróbálni.
A másik ötletem, a spirálból indul ki.
Csak nem a csövet csinálnám spirálisra, hanem bele szerkesztenék egy spirált, amin lefolyik a víz, és eltereli a cső oldalára.
Ehhez kell egy olyan széles műanyag léc, mint a cső belső átmérője.
Ezt láng fölött megcsavarod. Nem kell sűrű, mert azon átbukik a víz. az egész hosszán szerintem 1-2 fordulat elég. (a hosszú csőhöz, ami majd a teljes vízoszlophoz lesz.
Ha kihűl, megtartja a formáját. Akkor berakod a csőbe, és beleragasztod. Ahol meg kijön az akváriumból, ott egyből egy jó nagy kanyarral indíts.
Hát ennyi jutott eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!