Mit tanácsoltok?
20 literes akváriumot fogok venni. Tartanék benne:
-1 hím betta(ha azt mondjátok ne tartsak[állatvédelmi törvény] akkor azt kizárom)
-2 növény
-Kavicsok
-Garnélák
-Csigák
Hogyan rendezzem be? Milyen szűrő kell egy ilyen akváriumhoz?
Ha mát nem vagy hajlandó neki megfelelő méretű akit csinálni, akkor legalább üktesd tele növényekkel, hogy valamennyire jól érezze magát. De nem értem, hogy miért nem az a legfontosabb, hogy a halad a legjobban érezze magát.
Garniból csak az amano jó, másikakat a betta cseszteti. Vagy sepregető.
Csigából is inkább zebracsigát, vagy valami nem szaporodót mondanék, nem lenne jó egy ilyen kicsiben a túlszaporodás.
Tehát a kérdésedre válaszolva: rengeteg élő növénnyel! :D
De hogyha szeretnél bele valamilyen követ, akkor csepegtess rá 20%-os ecetet, mert ha bezseg, akkor nem jó, mert meszes.
Én azt javaslom, hogy inkább vegyél 30l-es akváriumot, mert az már elég egy bettának. Árban a kettő között max 500ft van, annyit megér, és a betta is jobban érzi majd magát.
Betta mellé garnéla, ami szóba jöhet, az az Amano, sepregető, vagy pinokkió. De 30l-be sem ajánlom, hogy rakj garnélát betta mellé. Max 1, vagy 2 csiga. (zebracsiga vagy spilky csiga nem szaporodik, tehát ezeket ajánlom)
2 növény lehet, hogy kicsit kevés lesz. Nekem a 30l-esemben 3 közepes méretű növény, és két fajta moha van, de még akarok bele venni, mert kopárnak találom. :)
Szűrő: 20l-eshez olyan 250 l/h-s körülit ajánlok. Ha mégis 30l-est veszel, akkor oda 300-350l/h-t keress.
És még valami: a bettának kellene egy tető. Mivel labirintkopoltyús hal, feljön levegőt venni a felszínre, és könnyen megfázhat, ha nincs tető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!