Az üveggarnéla mennyi ideig hordja a petéit?
11/29 A kérdező kommentje:
Aham, XV. ker.. :) De Újpesten is van pár ismerős. :D Privátban küldök egy címet. :)
Huh, hát azt hittem még "friss" a rákocska. Akkor nem tudom, hogy csinálhatta ezt... A kis rafkós... :D
Az enyémek még csak múlt hét hétfőn vannak nálunk. Nézegettem őket az akiban a kereskedésben, és amelyikük petés, nagyon megtetszett. Olyan kis vidám volt. :D Mászkált, úszkált össze-vissza. Mikor hazahoztam, akkor láttam, hogy petés, úgyhogy nem tudom mióta lehet az, de 1 hete és 1 napja biztosan. :-)
12/29 A kérdező kommentje:
*hétfőtől.
Közben azt is kiszúrtam,hogy nem tudok neked privátot írni... Ide pedig nem szeretném kiírni... De gondolom ezt érthető...
A hímek karcsúbbak és púposabb a hátuk.De ha van pete, akkor ugye egyértelmű.D Ha úgy működik, ahogy nekem rémlik, akkor évekig is képesek tárolni az örökítő anyagot.Ha előbb nem, majd a Lucky garnélájánál kiderül.Üdv SN.
2009. szept. 22. 20:25
pingvin8@citromail.hu
Ez az enyém,én már egyszer kétszer közreadtam ezt a címet:D.Ugyhogy akkor irhatasz mailt,ha gondolod. Tényleg meglátjuk hogy a nem mai csirke garnélám kihordja e a petéket.Amugy SN;A harnéla,meg ugy általában a halak és egyéb,ami petével szaporodik.Petét csak akkor "termelnek" ha van megtermékenyítő fél is?Mert nem teljesen világos ez nekem.Ha a hal ikrás,mondjuk egy betta,Előre minek csinál petéket?Az örökre benne lehet,amig meg nem termékenyül,vagy havonta kilökődik,és megeszi,hogy nem látom soha,vagy hogy van ez?A garnélám,csak ugy,nem lehet ivarérett megtermékenyités nélkü?Köszönöm SN,és várom a mailodat W Sziasztok. Amugy a röviditésed a w akármi,az mit takar?:D És hány éves vagy?:D Jöhet mailban is a válasz akár.Ha nem akarod itt.SZiasztok
2009. szept. 22. 20:39
15/29 A kérdező kommentje:
Lucky garnélája lehet, hogy halakkal kavar. Fúúj, de torzak lesznek. :D
Na, de most komolyan, ezt én sem nagyon értem. De SN nagyon pro, majd ő elmondja. :D Ugye, SN???Légyszi!! :D
Üdv: Megvan a válasz a garnélák szaporodására.Sajna Lucky jól emlékezett, hogy voltak már peték és mégsem lettek kicsik.Az anyaállat feje fölötti fekete folt jelzi, a petéket, párosodást követően, megtermékenyülnek és ezután kerülnek a nőstény hasa alá.Ha nincs hím, ez a folyamat akkor is végbemegy, csak akkor,3-4 nap elteltével leválnak az anyáról.Sajnos Luckynak kell vennie egy fiút, ha kicsiket akar.Tehát nem tárolja az örökítő anyagot úgy, mint némelyik álelevenszülő hal. Rosszul emlékeztem. Ami az ikrarakó halakat illeti, ott a beikrásodás az ivarérést követően rendszeresen bekövetkezik.Ha nem tudja az ikrákat lerakni, betegség,elzsírosodás,zavaró tényezők miatt, akkor rendszerint felszívódik.Ha a felszívódás nem megy végbe, vagy túl lassú, akkor a hal testében, bomlásnak indul és meg is ölheti a halat(ikravisszamaradás)kezelése Aquafurán.Az eleven szülőknél a megnemtermékenyített ikra jelenthet gondot, ill a szűk szülőcsatorna.( Ha felvágjuk a halat, a kicsik megmenthetőek, az utóbbi esetben.Horn Péter).SN.
2009. szept. 23. 06:28
Hát sajnos ez a helyzet.Mára már egy pete sem maradt.Gondolom megették a halak.Ha véletlen emlékszek,hogy hol olvastad a ciket,kérlek osztd meg velünk is.Tudod,a CD-hez jól jön minél több infó:)Sziasztok.Lucky
2009. szept. 23. 16:56
Írd be a keresőbe.A garnéla szaporodása. A feljövő oldalon az édesvízi garnélánál találod. sok más tudnivaló is van róluk, érdemes átnézni.Az első leírást is érdemes elolvasni.SN.
2009. szept. 23. 17:54
19/29 A kérdező kommentje:
Szegény halak... halcsászár metszés... grrr... XD
Bakker, SN! Neked ez hogy megy ? Én ezerszer beírtam, hogy garnélák szaporodás, de semmi hasznos... Engem utál a Google...
Lucky majd megy a mail.
Kedves WG nálam még nem kellett alkalmazni a műtétet, de ha belegondolsz, az igazi szenvedés az lenne, ha lassan kínlódva pusztulna el.Ez az állat,menthetetlen.Egy csepp,kloroform és elalszik azonnal, így a kicsik megmenthetőek.Természetesen ezt, csak azért írtam, hogy ilyen megoldás is létezik.Legtöbben észre sem vennék, hogy valami baj van, csak, ha már döglődik a hal.Na hagyjuk a horrort.Ami azt illeti, én sem találom meg mindig, amire épp szükségem lenne,ez csak véletlen volt.Majd Lucky belinkeli neked.Ugye Főnök!Üdv. SN.
2009. szept. 24. 04:59
További kérdések: