Az üveggarnéla mennyi ideig hordja a petéit?
:-)
Ezek a garnélák... :-D
Én rajta vagyok a keresésen, írok, ha lesz infom. :-)
Üdv: WG
Üdv: Megkaptam az üzenetet, gondolom nem baj,hogy itt válaszolok.Sajnos eléggé el voltam foglalva.Én is csak pár hónapja tartok garnélákat, így csak a másoktól hallott infókat tudom leírni, saját tapasztalataim még hiányosak.Két évre mondják, a garnélák életének hosszát.Nem túl nagy idő, de ha jól tartod, szaporodni fog és fel is nevelhető a család.KB 1hónapig hordja a petéket és utána fokozatosan kelnek ki egy-két nap alatt.Tartásuk: 18-28 fokos,enyhén lúgos 7-7,5 PH-s Nitrát és Ammóniától mentes víz,a keménységre nem érzékenyek.A nehéz fémek jelenléte,gondot okoz.Használj olyan vízelőkészítőt amelyik megköti a nehézfémeket is .Igénylik a heti vízcseréket 20-30%.friss víz.Ajánlott a Nitrátmentesítő használata is.Egy kevés jódmentes sót is adj a vízhez, vagy akvarisztikai tengeri sót.10Liter/kávéskanál.Kapjanak rákoknak gyártott tablettát, mert ebben olyan anyagok vannak, ami kell a páncélzat kikeményedéséhez.Szeretik a forrázott, vagy fagyasztott salátát, spenótot,amúgy mindent megesznek amit találnak.Ha teheted, tartsd őket egy halmentes aksiban,Legyen benne gyökér és Jávai moha és egy két nagyobb kő és bújóhelyek.Az aksit le kell fedni, mert megszökhetnek.
Nálam a halas aksiban , pár darab élte csak túl az ivadék kort, ha lehet így nevezni.Még talán annyit, hogy nem kell a talajt teljesen tisztán tartani, de a vízcserék fontosak.Azt írják a garnélatartók, hogy érzékeny a gyógyszerekre, alga és csigairtó szerekre,én még nem tettem a vizükbe semmit ezekből.Nincs erről tapasztalatom, de nyilván igaz.Már csak ezért is érdemes , külön tartani őket.Remélem ennyi elég lesz ,én sem igazán tudok többet róluk.SN.
Természetesen nem baj, hogy ideírtál, így másoknak is hasznára válhat. :-)
Nagyon köszönöm a válaszodat! (Végre hasznos infok... :-))
LUCKY!!! Olvass és tanulj!:-D
Lucky!
Nem lehet, hogy még mielőtt elhoztad őt, már megtermékenyült, vagy mifene? Vagy ez náluk nem így megy? De, ha nincs hím, akkor csak erre tudok gondolni.
Nekem is most vedlett az egyikük (kettő van a szépségeimből). De nem tudták megmondani, hogy melyikük, milyen nemű. (Őket nem az AnimAllban vettem...)
Pontosan arról a Pólusosról írtam.. :-)
Csak nem itt laksz te is valahol a környéken?? :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!