Szeretnek egy akvariumot, mit kell vennem hozza?
Tartottam regebben halakat, de el kellett ajandekozni, hosszú. Szoval nem igazan gondolkoztam meg a hal fajtajan, de az akvariummereten inkabb es arra jutottam, hogy 112 literest szeretnek. Eleg kezdo vagyok, mi kell hozza? Milyen elolenyeket ajanlotok? Milyen szurot?
Milyen kavicsot v. talajt?
Ekkora akváriumhoz külső szűrő kéne. Egy TetraTec EX1200 2 liter Siporax-al egyedül is elviszi. Egy TetraTec EX700 ugyanúgy 2 liter Sipoval elég lehet, de megesik, hogy ki kell egészíteni egy vízpumpával. Talajt ízlésednek megfelelően és az alapján válassz, hogy megfelel-e a leendő halaknak. Itt nézelődhetsz:
Az élő növény ugye attól függ, milyen lesz a világításod. Egy 112 literhez való gyári szett 36 Wattos világítása alacsony fényigényű növényeknek megfelelő: anubias, mohák, cryptocoryne fajok. Ha kifényterelőzöd, mehet a vallisneria és microsorum pteropus is. Ilyen növényeknek nem fontos a táptalaj, jó lehet akár a bazaltzúzalék is, ami viszont aljzatlakó halakhoz nem megfelelő az éles szemcsék miatt. A lényeg, hogy 1-2 milliméteres szemcsék legyenek, ne kisebb, ne nagyobb. Táptalajból szerintem a JBL Manado és ProSoil az olcsóbb, ami mutatós is. Előbb elég könnyű talaj, az erős sodrás simán átrendezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!