Szeretnek egy akvariumot, mit kell vennem hozza?
Tartottam regebben halakat, de el kellett ajandekozni, hosszú. Szoval nem igazan gondolkoztam meg a hal fajtajan, de az akvariummereten inkabb es arra jutottam, hogy 112 literest szeretnek. Eleg kezdo vagyok, mi kell hozza? Milyen elolenyeket ajanlotok? Milyen szurot?
Milyen kavicsot v. talajt?
Talajnak ADA Amazónia
Valamilyen külsőszűrőt
T5-ös világítást
Akvárium: 112l aksi
Szűrés: 4-5 liter térfogat, 600-800l/ó
Siporax
Siporax
Siporax
Perlonvatta
Szivacs
Lávakő
Belső: Ez is olyan 1000l/ó.
Világítás: Minimum 40 watt, de inkább 60.
Halak: 10 páncélos, 2 anci, 16 neon, 1 gurámi
Növények: Anubias, Valiznéria, jávaimoha, gömbmoha, bacopa, cryptocoryne félék, stb...:
[link] (60 w-hoz közepes, 40-hez alacsony fényigényt nézz)
Aljzat: 5 liter JBL Aquabasis alulra, fölé 15-20 liter JBL Manado/Pro Soil/Kvarchomok/Bazalt (de ez kilövi a páncélosokat)/Egyéb növényes talaj
Kelleni fog 4 vödör is, olyan 15-20 literesek.
Meg 2 méter cső.
Halkajának fagyasztottat használ.
Szerintem a halakat meg a növényeket te válogasd ami neked tetszik.
Ne úgy csináld amit más mond mert akkor az úgy nem a t ízlésed.
40w kicsi 60w közepes 80-90w magas fényigényű növényeket rakhatsz bele az attól függ milyen a világításod és hogy milyet szeretnél magadnak.
tegyél bele néhány szép tengeri kagylót !!!!!!!!!!!????????????
gondolom a kérdező édesvízi akváriumot szeretnem nem pedig tengerit mert ahogy írta kezdő nem szabad édesvízi akváriumba tengeri kagylót beletenni mert nagyon kemény lesz tőle a víz és a halak meg meghalnak (kivétel a nagyon kemény vizet kedvelő halak de azokat is nehéz tartani )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!