Szeretnék egy tengeri akváriumot mik kellenek hozzá részletesen?
Először is sok tudás és tapasztalat. Olvass sokat az akvarisztikáról, és pár évig édesvizizz. Jól néz ki a tengeri, de ha így belefogsz, csak csalódni fogsz benne, és rengeteg pénzt beleölsz. Már a méret is rossz választás egy kezdőnek, és a hozzávalók nem kevés pénzbe kerülnek (pl az élőkőnek kilója többezer, és sok kell belőle. A lehabzó is több tízezer.)
www.akvarista.hu-n kezdj el fórumot olvasni, hogy minél többet megtudj.
Most vársz egy felsorolást, hogy élőkőre, korallzúzalékra, lehabzó, áramoltató, világítás, kálciumreaktor, CO2 rendszer, stb, stb ???
Legyen kb 3-400.000 Ft-od, és olvass utána hetekig, és még így is 99% hogy ki lesz dobva az ablakon.
lámpa: [link]
Ozmo: [link]
2db mágneses áramoltató:
Automata fűtő 25-26 fokra.
Aljzat: [link]
Sűrűségmérő: [link]
Tengeri só: [link]
Élőkövek.
Lágykorallok közül a Xenia sp, és a lapanemona biztos hogy könnyen tartható.
Nekem most lehabzó nincs benne. 2 évig volt, de megutáltam a hangját és kiszedtem kb 2 hónapja és megy anélkül a 200 literes.
Viszont a foszfát, nitrát eltávolításra van benne sok caulerpa alga, amik gyorsan nőnek és szerintem még a fehérjét is lebontják. Persze nem biztos.
Havonta cserélek 1-2 vödör vizet, úgy látom többre nincs szükség. Emellett az akvárium párolog is, kb 2 naponta 5 liter vizet kell öntenem rá (só nélkül) tehát valamilyen szinten emiatt is frissül a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!