Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az a kérdésem, h a szűrőból,...

Az a kérdésem, h a szűrőból, illetve a levegőztetőből hogy jöhet ki a víz?

Figyelt kérdés
Egy csomó víz kijött az akváriumból, az csoda h nem rázott meg az áram, a levegőztetőn keresztül, mi történhetett, egyik pillanatba még minden okés volt, mikor pár perc múlva arra néztem eltünt egy csomó víz! A szűrőt megtakarítottam, kipróbáltam, működik, nem lehet h tönkrement, eddig semmi baja nem volt!
2013. ápr. 1. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Ebből semmit nem értek. Valahol kifolyt a víz az akiból a földre?
2013. ápr. 1. 16:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha a légpumpa, vagy a szűrő levegőt beszívó csövének a vége lejjebb van, mint a vízfelszín, akkor átbukhat a víz az akváriumon, és kifolyhat.

A légpumpát, és az említett cső végét mindig a vízfelszín fölé kell elhelyezni, illetve ott rögzíteni.

Ha ez nem megoldható, akkor egy visszacsapószelepet kell beiktatni a légcsőbe.

2013. ápr. 1. 17:08
 3/9 A kérdező kommentje:
igen a földre,a levegőztető csőből!
2013. ápr. 1. 17:15
 4/9 A kérdező kommentje:
a víz felszín felé fogom rögzíteni a csövet,de több mint fél éve megvan,mindig lefele lógott a cső,de víz sose folyt ki,csak most!! néztem is nagyot!! köszi a gyors segítséget4 :)
2013. ápr. 1. 17:20
 5/9 anonim ***** válasza:
Amikor viszed a szűrőt takarítani mindig zárd el a levegőztető cső végén a kis csapot, ha visszatetted az akváriumba és hálózat alá helyezted a szűrőt csak akkor nyisd ki, és ahogy előttem írták figyelj hogy a csap mindig a víz szintje felett legyen mivel például áramkimaradáskor kifolyhat az akváriumból a víz a szűrő nyomó részének szintjéig.
2013. ápr. 1. 17:44
 6/9 anonim ***** válasza:
WTF?
2013. ápr. 1. 17:53
 7/9 anonim ***** válasza:

" több mint fél éve megvan,mindig lefele lógott a cső,de víz sose folyt ki"

Nem gyakori jelenség, de megesik.

Ilyenkor nem kell szétszedni, csak belefújni a csőbe, visszafújni a vizet az akváriumba, aztán a leírt módon minél magasabban rögzíteni a cső végét.

2013. ápr. 1. 17:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyébként ha szétszeded a szűrőt, nem árt kisósavazni azokon a részeken, ahol a levegő áramlik.

Mert a párából lecsapódik a vízkő, beszűkülnek a kis lyukak, és ha nem tud elég levegő beáramlani, akkor jönnek elő ilyen problémák.

2013. ápr. 1. 18:02
 9/9 A kérdező kommentje:

télleg fél évig lógott a cső és sose folyt ki víz,mostmár ugy van h magasabban van a cső mint a víz szintje,remélem nem fordul elő többször,nem szeretném!!

megijedtem!

2013. ápr. 1. 18:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!