Holnap nem lesz áram az egész utcában, házban és akkor
nem tud menni a szűrő?
Figyelt kérdés
Holnap (2013.03.28-án 8:00-16:00) nem lesz a házba és a lakásunkba áram.a mert karbantartás lesz és így nem fog menni a szűrő és a világítás se :|!
Ugye nem lesz bajuk a halaknak, ha az aksiba nem megy a szűrő kb. 8 órát, meg hát a világítás se?! És hát nem tudok átvinni egy akváriumot a szomszéd panelba ahol lesz áram!
"Én minden éjszakára kikapcsolom a szűrőt, általában több mint 8 óra." Tisztelt első válaszoló azért egy fontos dolgot elfelejtesz, nagyon nem mindegy hogy ezt a hajmeresztő dolog mekkora akváriumban történik 30-literben vagy 300-ban, a szerencséd része lehet még az ajzat is, de ha ezt a te fenomenális találmányod hasznosítja valaki akkor kiirthatja vele az egész állományát. Tehát szerencséd lehet, ha van több éves halad akkor ezek szerint van is, csak barátaidnak és ismerőseidnek ne tejezd az igét, előttem már elmondták mi lehet a vége....
2013. márc. 27. 20:26
12/25 anonim válasza:
Ha otthon leszel napközben és még mindig áramszünet van, akkor csinálj benne kisebb vízcserét mondjuk 2 óránként.
Az valamelyest javít a dolgon.
2013. márc. 27. 21:19
13/25 A kérdező kommentje:
ez jó ötlet- lenne- ha a víznek nem kellene min. egy napot állnia, hogy eltávozzon belőle a klór!
Az haggyán, hogy nem fog menni a szűrő és világítani a lámpa, de ha a hűtő és a mélyhűtő közel 8 óráig, akkor nem fognak megromlani az ételek, ha ennyi ideig nem hűtti semmi?
2013. márc. 27. 21:56
14/25 anonim válasza:
Nem lesz baj a hűtővel kb 24órát kibír csak ne nagyon nyitogassátok. Nekünk volt már ilyen.
2013. márc. 27. 22:48
15/25 anonim válasza:
Hát de ma félreraksz egy vödör vizet, vagy kettőt. Na mindegy.
2013. márc. 27. 23:17
16/25 anonim válasza:
Én nem ajánlanám a napközben vízcserét. Ugyanis vagy hideg, vagy túl meleg vizet tudsz az akváriumba önteni. Pont olyat sosem. Nem lesz fűtőd, és nem lesz keringésed sem, így a halakat könnyen lehet, hogy szélsőséges helyzetbe hozod. Nem beszélve a nyers vízről. Sokkal célravezetőbb hogy világítás nélkül, kaja nélkül, vársz míg vissza nem jön az áram. Világítás nélkül meg lesznek szeppenve, de nem lesznek aktívak. Ebből következik hogy nem is fogják annyira terhelni a vizet. Etetni meg ráérsz másnap este picit.
2013. márc. 27. 23:20
17/25 anonim válasza:
Jó, nálam 24 fok van, erre nem gondoltam,
de ha az akváriumban nem megy a fűtés sem,
akkor pont olyan lesz a benti víz hőmérséklete,
mint a vödör vízé.
2013. márc. 27. 23:57
18/25 anonim válasza:
Meg amúgy máskor hogy cserél vizet? Sokkal nagyobb az ingadozás, ha az akváriumban megy a fűtés és a külső állott vizét önti bele. Amúgy meg hozzá lehet önteni egy kis forró vizet is, hogy langyosabb legyen. Gáztűzhelyen is fel lehet melegíteni.
Meg egyébként kicsi vízcserénél eloszlik, még ha jeges vizet önt bele, az is.
2013. márc. 27. 23:59
19/25 A kérdező kommentje:
Köszi, a sok tanácsot és segítséget, de úgy látszik ma mégse lesz karbantartás (és emiatt áramszünet), szerencsére! :)
2013. márc. 28. 10:03
20/25 anonim válasza:
Igen pont ezért mondtam hogy inkább ne nyúljon hozzá. Mert ha nincs áramlás, akkor nem tud eloszlani sem a hideg, sem a meleg víz. Igen ha van fűtő, akkor is lehül a víz a beöntött hideg víztől, de max 1 órára. De ha veszed hogy a 23 fokos víz lehül 20 fokra mondjuk délig, én meg ráöntöm a 18 fokos vizet délben, akkor elég nagy lesz a cidri estig. Igen az is igaz hogy előbb utóbb lehül a víz, de akkor már egyenletesen. Nem pedig hideg zuhanyként. Csak tanács volt. Halak tudni fogják hogy valami nem stimmel. De mint olvastuk a baj elült. ;) Karbantartás elnapolva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!