Holnap nem lesz áram az egész utcában, házban és akkor nem tud menni a szűrő?
Holnap (2013.03.28-án 8:00-16:00) nem lesz a házba és a lakásunkba áram.a mert karbantartás lesz és így nem fog menni a szűrő és a világítás se :|!
Ugye nem lesz bajuk a halaknak, ha az aksiba nem megy a szűrő kb. 8 órát, meg hát a világítás se?! És hát nem tudok átvinni egy akváriumot a szomszéd panelba ahol lesz áram!
:-/
Az első válaszoló oltári nagy marhaságot írt. A szűrőnek folyamatosan mennie kell!
Ok, egy áramszünettel nem lehet mit kezdeni, de a kialakult baktériumkultúrának lőttek :S A halaknak valószínűleg nem lesz bajuk.
Akkor összességében nagyobb baj nem lesz, a baktériumkultura meg újra kialakul!
Akkor megnyugodtam!
Az első válaszolónak gőze sincs a témáról. Ha 1-2 óránál hosszabb idejű az áramkimaradás, a nitrifikáló baktériumok nagy része elpusztul. A válasz sajnos a következő: baj. A biológiai egyensúly valamelyest meg fog borulni, az ilyen esetekben az ammóniaszint könnyen felszökhet. A hasonló helyzetekre is kell gondolni, nekem például van egy 12/220 Voltos átalakítóm, így ilyen esetben akkumulátorról tudom működtetni a szűrőt. Neked a következőt kell tenned: az áramkimaradást követően 2 nap szünetet hagyni az etetésben, aztán a következő egy-két hétben óvatosan a kajával. A részleges vízcseréket is növelni kéne, válts hetente 2x1/4 mennyiségre az első két hétben. Ha tudsz, beszerezhetsz egy kis Sera Nitrivecet, az segít a baktériumok újra elszaporodásában.
A fénnyel nem kell törődni, az nem oszt, nem szoroz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!