Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit csináljak? Hogy értessem...

Mit csináljak? Hogy értessem meg vele, hogy ez állatkínzás?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, akinek így néz ki a 2 akváriuma:

25 liter

300 liter/órás szűrés

1 anci

6 parázslazac

3 törpe gömbhal

(az ancit eddig csak száraz táppal etette, én szóltam, hogy zöldségeket adjon már neki)

2.

54 liter

eheim pickup 2008as szűrő

5 sávos díszcsík

1 anci

Próbálom rávenni, hogy legalább a parázslazacokat tegye át az 54 literbe, de nem igazán hallgat rám. Az ancikat befogadta csak egy ismerősétől, de szerintem jobb lett volna nekik a wc :'( Vízteszteket nem csinál, azt mondja, majd ha nem tud róluk gondoskodni, eladja valamelyiket... na de egy ilyen hülye felfogású ember mikor jön rá, hogy nem tud róluk gondoskodni? Ha valamelyik megdöglik...

2013. márc. 26. 20:46
 1/4 zakos ***** válasza:
Az én egyik ismerősöm bruttó 25 literben tart 1 vitorlást, 6-7 lazacot, meg 2 plattit elég gyenge szűrés mellett. Igazából jól eteti őket, de nem nagyon foglalkozik azzal, hogy pl nem bírja el őket a szűrés, meg szerinte azzal arányosan nő egy hal, mint amekkora az akvárium. Ez részben igaz, de nem érti meg, hogy az ammóniamérgezés miatt.
2013. márc. 26. 21:00
 2/4 YourDestiny ***** válasza:
Nem akartam betérni ide, mert rosszabbra számítottam. Persze gond van, az tény, de mostanában olyan horrorisztikus kérdések vannak ezen témán belül, hogy ez már szinte meglepetésként ért. Sajnos vannak emberek, akik úgyis a saját fejük után mennek. A hülyeségre még nincs orvosság.
2013. márc. 26. 21:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérj meg sok embert hogy írja be ide, nagy betűkkel, hogy ez állatkínzás, aztán linkeld be neki.
2013. márc. 27. 04:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire vagy jóban az ismerősöddel, de ha engedi, én mérnék egy ammónia, nitrit, nitrát szintet az akváriumaiban, hátha az alapján rájönne, hogy gáz van.

De tény, hogy van olyan, akinek a saját kárán kell megtanulnia, hogy valamit rosszul csinál. De csak kedvesen, aranyosan, barátságosan, nem egy hasonló felfogású ismerősöm keresett már meg, miután kipusztította a teljes állományukat valami nyavalya, hogy "na jó, akkor kezdjük újra, mit ajánlasz?"

2013. márc. 27. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!