Egy 100 literes akváriumhoz elég egy T5-ös 8 W 4200 K s fénycső?
Általában a fénycsövekben nem neon gáz van, tehát a fénycső pontosabb elnevezés.
Nem csak az akvarisztikában.
de pl árban a neonok olcsóbbak ha jól tudom és baj lenne ha ezt venném világításnak
a fényében is van esetleg különbség?
Milyen neoncsőre gondolsz?
Melyikben van neon? Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem már egyikben sem az van!
Fénycsövek vannak, mindenhol így hívják. Azokból van rengetegféle minőségű, fajtájú.
Egy akváriumhoz pedig nem lehet akármilyet tenni. Ami alap, az egy 3 sávos napfényes cső. Ezen kívül vannak még növényes csövek, és egyéb speciális csövek.
Sima konyhai 300 ft-os cső alkalmatlan akváriumhoz. Nem kell 8000 ft-os márkás csövet venni, de egy ilyen az minimálisa kell:
Mármint fényminőségben, teljesítményben meg amilyet az akvárium, és a növényzet megkíván.
ez árban megfelelne köszönöm 100 litereshez elég lenne már írtam hogy vízi hortenziát és vízi petrezselymet akarok beletenni meg talán vmi fűfélét (csetkáka vagy e félék)
nano halak ménének nagyrészt neonhalak serpalazac
gurámi 1 pár és 3-4 db párduccsík
Ja, igen, igen.
Hát csak kéne valami, amibe beleteszed a fénycsöveket!
Valami lámpatest, és igazából az a drága!
A gyáriak közül az van a legjobb árban, amit linkeltem (9-es válasz). Abban a fénycsövek is benne vannak.
Ha ennél olcsóbban akarod megúszni, akkor barkácsolnod kell valamit. És jó lenne 2×24 watthoz, T5-ös csövekhez.
Ami olcsó megoldás, az valami ilyesmi
Ebből 2 db, és valahogy az akvárium fölé erősíteni.
neoncső = fénycső
nálam ugyanazt jelenti :)
Írhattam volna fénycsővet is.
én ezt vettem a 100 litereshez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!