Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 100 literes akváriumhoz...

Egy 100 literes akváriumhoz elég egy T5-ös 8 W 4200 K s fénycső?

Figyelt kérdés
ez van az aksi tetejébe építve ez nem kevés mert sztem igen
2013. márc. 24. 14:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
különben a neoncső és a fénycső között mi a különbség mármint az akvarisztikában ?
2013. márc. 24. 16:25
 12/20 anonim ***** válasza:

Általában a fénycsövekben nem neon gáz van, tehát a fénycső pontosabb elnevezés.

Nem csak az akvarisztikában.

2013. márc. 24. 16:55
 13/20 A kérdező kommentje:

de pl árban a neonok olcsóbbak ha jól tudom és baj lenne ha ezt venném világításnak

a fényében is van esetleg különbség?

2013. márc. 24. 17:34
 14/20 anonim ***** válasza:

Milyen neoncsőre gondolsz?

Melyikben van neon? Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem már egyikben sem az van!

Fénycsövek vannak, mindenhol így hívják. Azokból van rengetegféle minőségű, fajtájú.

Egy akváriumhoz pedig nem lehet akármilyet tenni. Ami alap, az egy 3 sávos napfényes cső. Ezen kívül vannak még növényes csövek, és egyéb speciális csövek.

Sima konyhai 300 ft-os cső alkalmatlan akváriumhoz. Nem kell 8000 ft-os márkás csövet venni, de egy ilyen az minimálisa kell:

[link]

Mármint fényminőségben, teljesítményben meg amilyet az akvárium, és a növényzet megkíván.

2013. márc. 24. 17:40
 15/20 A kérdező kommentje:

ez árban megfelelne köszönöm 100 litereshez elég lenne már írtam hogy vízi hortenziát és vízi petrezselymet akarok beletenni meg talán vmi fűfélét (csetkáka vagy e félék)

nano halak ménének nagyrészt neonhalak serpalazac

gurámi 1 pár és 3-4 db párduccsík

2013. márc. 24. 17:49
 16/20 anonim ***** válasza:

Ja, igen, igen.

Hát csak kéne valami, amibe beleteszed a fénycsöveket!

Valami lámpatest, és igazából az a drága!

A gyáriak közül az van a legjobb árban, amit linkeltem (9-es válasz). Abban a fénycsövek is benne vannak.

Ha ennél olcsóbban akarod megúszni, akkor barkácsolnod kell valamit. És jó lenne 2×24 watthoz, T5-ös csövekhez.

Ami olcsó megoldás, az valami ilyesmi

[link]

Ebből 2 db, és valahogy az akvárium fölé erősíteni.

2013. márc. 24. 18:25
 17/20 YourDestiny ***** válasza:
Jelenleg szinte fényed sincs. Legalább 30 Watt kellene, a legkevésbé fényigényes növényeknek is. A Kelvin sincs a legnagyobb rendben, gondolom cool white fénycső. Ha nem, akkor oké, vannak ilyen tropic sun (pl. ez Sera) és hasonló fénycsövek ilyen színhőmérséklettel, csak hát szerintem nem 8 Wattosban.
2013. márc. 24. 20:00
 18/20 anonim ***** válasza:

neoncső = fénycső

nálam ugyanazt jelenti :)

Írhattam volna fénycsővet is.

2013. márc. 24. 23:09
 19/20 anonim ***** válasza:

Tényleg. Én tudnék adni egy lámpát. Azt ami ezen volt, mert már nincs meg az akvárium, és nem kell a lámpa sem:

[link]

Ilyesmi mint ez. RESUN armanúra.

Ez itt a fotón nem az enyém, de pont ilyen:

[link]

[link]

2x18 Wattos 60centis T8 cső megy bele.

Használt fénycsövem is van jó pár darab.

2013. márc. 24. 23:22
 20/20 vasutember válasza:

én ezt vettem a 100 litereshez

[link]

2013. márc. 31. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!