Milyen legye az akváriumba az aljzat?

0,5-2 milli közötti. Viszont azon jót mosolyogtam, hogy a homok tönkreteszi a szűrőt. Ha a szűrőközegben felakad, akkor hogy jut a rotortérbe? Meg miért tenné tönkre? Érdekes, nekem mindig is volt homokom, sok-sok éve van most is, mégis csendes és jó a szűrő :)
Amúgy az említett bazalt csak akkor lesz jó, ha aljzatlakók vagy harcsák nem lesznek a nano halaid mellett.

Én ajánlom talajlakókhoz a JBL Manado-t is. Sokan mondják, hogy furcsa a színe, de nekem tetszik, és gömbölyű agyaggolyókból áll, az nem sért fel semmit a halakon (gondolok itt elsősorban a harcsák bajszára).
Emellett a növényeknek is jobb, mint a bazalt, mert könnyebben gyökeresednek benne, nagyon könnyű talaj, átjárja az áramlás. Igaz, az ültetés nem olyan egyszerű benne.

A Manado szerintem is szép, de elég könnyű talaj. A ProSoil is jó. Esetleg olcsóbból ez, ha tetszik:
Vagy apró, 1-2 millisre szitált sóder.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!