Mi az oka hogy algásodik az akvárium?
48l-es az akvárium 9W-os a világítás
pár szál növény van (4-5 db,de a levelei rothadnak bár van rajtuk hajtás de a rothadás gyorsabb)
hetente van 30% vízcsere maximum egy napi csúszással
az ajzat 1-1,5 cm-es
napota reggeli etetés heti egy koplalás változó napokon
3 platti lakott az akváriumban(két lány 1 fiú)
de mostmár csak kettő van
az 1 fiu ma 5 és 7 óra között "hunyhatott" el.
Mért algásodik ennyire az avárium?
Miért pusztult el a hal?
az aljzat is tele van retekkel, alig látszik az ajzat színe koszos barna színű az egész
Mi lehet a gond?
a válaszokat előre is köszönöm
A fény kevés, gondolom a talaj sem olyan, ami kedvez a növényeknek, és azt sejtem nem is adsz növénytápot.
Szóval egyértelmű, hogy miért pusztulnak a növények.
Milyen szűrő van az akváriumban?
Az aljzatot minden vízcserekor tisztítani kell, ugyanis a mulm (a halkaki, növénydarabkák, és egyéb bomlástermékek) ott bomlik le, amiből az alga csodálatosan táplálkozik.
Én a helyedben lecserélném a talajt.
Ha apró szemű 1-3 mm-es szemcsenagyságú fekete bazaltod lenne, annak a tetején megállna a kosz, nem menne a szemcsék közé a kajamaradék, és könnyen le lehetne porszívózni a tetejét bármikor. Meg a fekete szín nem veri vissza a fényt, ezért nem is algásodna.
A világos színű nagy méretű kavicsot sokkal nehezebb kezelni. Azt még leszívni sem lehet ha le kéne, mert elakad a csőben, és kilapátolni meg elég macera. De szerintem jobb lenne ha kilapátolnád belőle mégis most.
Ennél még az is jobb ha nincs talajod, mert az legalább tiszta.
Apro es Vilagos szinu a talaj
S akkor vegul mit kell venni?
A vilagitast nem fogom kicserelni igy is 7 k ba fajt
Novenytapot kaptak a novenyek
De azt beszuntettuk amikor lattuk hogy nagyon algas a viz
A szuro: RESUN mini filter
Szerintem mindent leírtunk. Az algát/algás leveleket eltávolítani, a növényeknek megfelelő körülményeket biztosítani, különben ez lesz újra. A növények tönkremennek, elrohadnak, és ebből elkezd az alga táplálkozni. De ha nem akarsz jobb világítást beszerezni, akkor sajnos nem tudok segíteni :S
talán a legjobb egy újraindítás lenne, a talajban lévő szutykot kimosni, és utána nagyon figyelni a tisztán tartásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!