Igaz, hogy az energiatakarékos égőkkel való világítástól nem algásodik ugy az akvárium?
Természetesen így ebben a formában nem igaz.
Egy akvárium világítása több tényezőtől is függ. Az egyik ilyen a világítás mennyisége és minősége. Egy meleg, sárgás energiatakarékos izzó nem alkalmas akváriumi világításra, mert nem megfelelő a fény összetétele, nem fejlődnek tőle a növények, tehát "algásít", az algáknak kedvez.
Létezik belőle daylight megnevezésű, 6400 Kelvines. Ez már jó egy akvárium megvilágítására, ugyan olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy neoncső. Tehát ugyan annyira algásít-vagy nem algásít.
Fontos tényező még, hogy mennyire telepített az akvárium, mekkora az ammónia, nitrát és nitrit szintje, tápozol-e, co2 adagolás van-e, milyenek a növények, milyan a szűrés, a vízcsere, mennyire van meg az egyensúly.
Tehát összefoglalva, nem, nem igaz, hogy energiatakarékos égőtől nem algásodik az akvárium.
Hát, ezt nem tudom, mire alapozta. Egyrészt neonokból sokkal nagyobb a választék, másrészt sokkal egyenletesebb a fénye.
Mekkora akváriumról és milyen világításról van szó pontosan? Meg tudod nézni, hogy hány wattos a két izzó? És milyen növényeket vettél?
Én egyetlen a célra alkalmas izzót ismerek, az 800 lumen.
Egyébként lehet, hogy ugyan annyiért adja el neked a boltos, de nem gondolod, hogy ennek az elkészítése olcsóbb lehet? :/
Én kezdek erre gyanakodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!