Ez igy jó? (nincsen hosszú i betűm)
Igy gondoltam el a 120L-es akváriumomat(néhány cucc már be van szerezve): Eheim pickup 2010-es szűrő, HAILEA ACO-6603-as 2 kimenetes levegőztető, 100W-os automata fűtő, sötétkék aljzat, ebben "eltemetve" eg 30cm-es porlasztókő, ezzel egy "levegőfüggönyt" kreálva, sok növény ) ha be tudok szerezni úszó növény is szeretnék rakni bele) és kb 6 vitorlás(nem kifeljett példányként fogom megvenni) , esetleg neonhallal (rajhalnak)
Mit kéne változtatnom??
Vitorlásnak édeskevés a 120l, még a kicsiknek is. [link]
250l kellene.
Plusz nem tudom, neonhallal hogy lenne meg.
De ami nagyobb baj, a 120l-es akváriumhoz már külső szűrés kell, a tied egy 60-70l-eshez elég.
A sötétkék aljzat amellett, hogy nagyon természetellenes, még színezett is. Könnyen kioldódhat belőle valami, és az árt a halaknak.
A levegőfüggöny csak látványosság, ha neked tetszik, ok, a növényekhez és halakhoz jó szűrés kell. Az is mozgatja a vízfelszínt, így juttatva oxigént a vízbe. Egyébként semmi pluszt nem ad, csak hangos lesz tőle az egész.
Szóval összességében szerintem ezeket gondold át újra.
Remélem tudtam segíteni.
Esetleg nézz körül a sügerek között. Törpesügerekből jó pár tartható már 120l-ben, de nekik is külső, jó szűrés kell.
Itt tudsz válogatni köztük, gyönyörű halak: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!