Szeretnék tavasszal kerti tavat csinálni aranyhalaknak. Mi kell hozzá, kb mekkora legyen?
Figyelt kérdés
kérdésem ,hogy milyen szűrő kell , mekkora méretű legyen hossz , mélység , szélesség , kb mennyibe kerül az egész ? valamint teknőst is szeretnék bele tenni kérdésem ,hogy hogy jönne ki a halakkal , valamit a teknős ürüléke káros e a halakra ? köszi a segítséget nagyon örülnék ha vki szájbarágósan , részletesen segítene :)2013. febr. 19. 13:48
11/23 Zolka99 válasza:
nemkell vele semmit, elmész tüzépre vezsel marosihomokot belerakod a tóba azt cső
12/23 anonim válasza:
Nem kell forrázgatni meg semmi. Ha nagyon szeretnél rakhatsz bele homokot és abba ültetheted a növényeket, de nem ajánlom mivel így nem tudod kordában tartani és tele lesz minden növényekkel. Én személy szerint nem raktam bele semmit csak vizet meg kosarakban a növényeket 1 év után pedig mikor már volt iszap szedtem egy tóból hínárt és azt kövekre rákötöttem és beledobtam. Teknősökkel vigyázz mert könnyen megfáznak. Főleg ha ékszerteknősök. Aranyhalakat pedig ne ilyen akváriumiakat vegyél. Hanem sima tavi aranyhalat és koi pontyot. Ezek nagyon strapabíróak. Nekem most lesz 3 éves a tavam első évben mindig tiszta zöld volt és semmit nem láttam benne. Még abban az évben augusztusban vettem UV-s szűrőt és így már 20cm-re is leláttam. Ezután raktam bele rengeteg növényt főként hínárt és ezáltal kristálytiszta volt 2012-es évben akárhogy sütötte a nap :) Teljesen leláttam az aljára és láttam az összes halat és most volt az első szaporulatom is :)
13/23 A kérdező kommentje:
ó köszi a segítséget , és kb mennyibe kerül egy tó szűrővel mindennek ja és a teknőst hogy teleltessem?
2013. febr. 19. 21:12
14/23 anonim válasza:
Hát összességében nem olcsó, de nem is vészes.
-ásás ingyen van
-geotextilia kb 300ft/nm
-tófólia a vastagságától függ számoljuk 800Ft/nm
-kavics szinte ingyen van ha te gyűjtöd
-víz azt hiszem 500ft/m3
-szűrő kb 25000Ft ha veszed ha te csinálod jóval olcsóbb
-minden más kb 10.000Ft
-látvány felbecsülhetetlen!
Először tuti hogy be fog algásodni ezt hívják algavirágzásnak és kb 3 hétig tart. Ha utána is algás akkor ott valami nincs rendben!
15/23 Zolka99 válasza:
Szűrő nem kell, ami ér valamit több száz ezer lenne.
16/23 A kérdező kommentje:
ja igen amúgy kb 1000 liter lenne oda is kellene szűrő az nem öntisztúl? meg eső víz is esik bele az kimossa viszont szökőkutat veszek ami fodrozza a víz felszínt
2013. febr. 21. 20:13
17/23 bamboochatheone válasza:
Hát az nem túl nagy tó.
18/23 anonim válasza:
Hát ha 1000 liter körülit akarsz és teleltetni is az elég érdekes fog kinézni. Nyáron nagyon át fog forrósodni és tiszta alga lesz az egész mivel nem fér el benne annyi növény mint amennyi kéne.
19/23 A kérdező kommentje:
kb akkor mekkora legyen? nincs nagy terület de megoldom ....
2013. febr. 22. 11:36
20/23 bamboochatheone válasza:
Én 3 köbméter alá nem mennék. Mélységet adj neki rendesen hogy télen kibírják a halak és legyen lépcsőzetes kialakítású hogy rendesen be tudd telepíteni növényekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!