A tavi narancssárga aranyhalaknak miért van fekete utódjuk? Ha az ős-kárászra ütnek vissza, akkor miért nem ezüstösek? Nem értem.
Nem tudom, ennyit találtam róla:
Kárász pontyok alfajai:
- Kelet-Ázsiaában (C. carassius) * 1
- Nyugaton (C. gibelio) - ez honos vizeinkben * 2
1.* Az Ázsiainak az egyik alfaját, az aranyhalat (Carassius auratus) háziasítottak Kínában és annak több különböző fajtáját fejlesztettek ki, melyek mérete, alakja, színe különböző (fehér, sárga, narancs, piros, barna és fekete ismert).
2.* A természetben található, C. gibelio barnás - olajzöld.
genotípus és fenotípus
Ha egy előző írás alapján, x hónaposan majd kisárgulnak ... .
Lehet ha két sárga gén van, a genotípus és fenotípus "egyből egybe vág", és ha de annál ahol az mondjuk egyik nem domináns sárga, ott majd mondjuk lehet csak nyolc hónaposan jön elő a gének szerepe a "sárgaságban". ;-)
Az egyik mama-halnak a színe amikor megvettük olyan volt mint a pontynak, barna, alul sárgás átmenettel. Szóval kicsinyített ponty, azért is tetszett meg. De ezen a nyáron teljesen narancssárga lett. Lehet hogy ennek vannak a fekete utódai?
Ha színfokozós halkajával etetünk, akkor ezeknek a feketéknek melyik színét fokozza, a feketét vagy a sárgát??
Vannak még hülye kérdéseim:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!