Az aranyhalaknak mikor odaadom a fagyasztott kaját vagy elötte ki kell olvasztani? Meg hallom sok oldalon hogy forrázott uborka, répa, borsó, kukorica, spenót, tök, csalán, darálva. Az hogyan kell elkészíteni csak le kell forrázni vagy hogy van ez?
bocsi, hogy nem válaszolok konkréten, de ez engem is érdekel, a zöldséges része:)
Még nem próbáltam, de úgy hallottam, hogy fel kell forralni, aztán még hagyni, hogy valamennyire megpuhuljon, de mégse főljön szét. Aztán lehet rosszul tudom.
jah, és a fagyasztott kaját én csak simán bedobom, mikor kiveszem.
Van aki írja, hogy húú hűtöm ezzel a vizet, de ez baromság, nem egy jégtáblát dobok be, csak egy egészen kicsit
A borsónak, kukoicának le szoktam szedni a külső héjját.
A többit meg ahogy írtad, csak egyszerűen összevágom, és bedobálom. Ha kemény, (répa) akkor azt kicsit megfőzöm.
Én több formában is etetek zöldséggel.
Az egyik, hogy mindent megforrázok kicsit, a répának több kell, a puhábbaknak kevesebb, mindegyiket omlósra puhítok.
Utána be a turmixba. Így is lehet etetni vele, de továbbfejlesztve: reszelt fokhagymát keverek hozzá, sokkal jobban ízlik a halaknak és a gyomruknak is jót tesz. Keverek bele fagyasztott artemiát, szúnyoglárvát, majd tömegarányosan zselatinnal összedolgozom az egészet. Ezt ki kell kísérletezni, nem minden hal eszi meg így (mert a zselatin összetartja, lesüllyed, csipegetni kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!