300 literes akváriumot üzemeltethetek ezekkel a szűrőkkel úgy, hogy sok halat és sok növényt szeretnék bele?
írták hogy 2 1200l/h ás szűrő lenne az optimális . és ezeket választottam :
belső:
külső:
Köszi!
Áhh, kevés. Belsőből minimum 2000 liter/órát választanék. Abból is inkább powerheadet, mint hagyományos kialakításút.
A külső szerintem megfelelő.
Előbb azt írd le, hogy milyen lesz a fény, az aljzat, a co2, milyen jellegű növényeket szeretnél tartani, milyen halakat és belőlük mennyit, mert így a nagy semmire nem tudok ajánlani.
Mondom, úgy általánosságban jó a külső, amit választottál, belsőnek pedig ez:
Egy jó nagy lehetőleg fekete szivaccsal.
De ahány akvárium, annyi megoldás. Ragadozót fogsz tartani, vagy kisebb pontylazacokat? Ráját vagy neonhalat? Egyáltalán nem mindegy.
A hal népesség csak minimális mértékben függ a szűréstől.
Persze onnantól kezdve, hogy jó a szűrés, mert ha szar, akkor nyilván jóval kevesebb halat tarthatsz.
De ha megvan egy jó szűrés, akkor az akvárium térfogata, alapterülete, a tartott halak természete, stb határozza meg a halak létszámát.
Hiába háromszoros a szűrés, akkor sem tehetsz bele háromszor annyi halat. Tehát ez a "sok hal" ez elég érdekes így, nem csak a szűrés elégtelensége miatt lehet túltelepíteni az akváriumot.
Egyébként a linkelt szűrők teljesen jók, simán meg tudnak szűrni egy 300 literes akváriumot, optimális hal létszámmal. Az optimálistól meg ha 25 db külső szűrőt, meg 5000 l/h-s belsőt raksz bele, akkor sem egészséges több halat belerakni.
Ez gyakorlatilag egy 8-szoros elméleti vízforgatás, ami teljesen rendben van.
A külső jó, belsőnek powerhead kell, amit Murr linkelt az tökéletes.
Én is Atman 203-as vízpumpákat használok, már évek óta, a hangja nem hangosabb mint egy külső szűrőé, azaz halk búgás. Még levegőporlasztással is viszonylag halk.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!