Lávakő! valóban lágyít?
"Lávakő akváriumi díszkő. Vulkanikus eredetű, rücskös felületű, könnyű szerkezetű dekorációs kő akváriumba. Hasznos vízbiológiai hatásokkal rendelkezik, mivel lágyítja a vizet, és telepedési felületet biztosít a baktériumkultúrák számára. Zúzalékát szűrőanyagként is gyakran használják."
nem csak itt olvastam már , több forumon is .. de töletek is megkérdezem :)
Elnézést, kissé elnéztem a forrást.
Tehát a bazalt bázikus kőzet, az andezit pedig semleges.(Tényleg a szilícium tartalom határozza meg, hogy savanyúnak, semlegesnek, bázisosnak, vagy ultrabázisosnak nevezzük a kőzetet.)
De a lényegen nem változtat, mivel nem oldódnak szobahőmérsékleten vízben, így nem változtatják a pH-t.
Platypus:
Elnézést, "szakmai" ártalom :D Nekem a lávakő a kiömlési vulkanikus kőzeteket jelenti. Az amiről te beszélsz, valamelyiknek a tufája lehet, azok lyukacsosak, puhábbak, könnyebbek.Ezeket használják leggyakrabban.
Én díszítésre andezitet használok, amit Szegeden szedtem a Tisza-parton. Nagyon dekoratív, természetes hatású.
Szóval egy szó, mint száz, nem változtatja a pH-t.
Ez az akvarisztikában lávakőnek nevezett cucc. Ha ki tudnád deríteni a rendes nevét, azt megköszönném.
Az andezitet következetesen bazaltnak szokták hívni :) Vulkáni, egységes és sötét kő, amit a tüzépen adnak/vasútnál lehet szedni, ez az akvaristák szemében bazalt. Akkor is, ha történetesen andezit. Más hobbikban szokták a lávakő kifejezést is használni ezekre, de akvarisztikában nem jellemző. Ezen kívül még egy "fuji" művésznevű vulkanikus követ használnak, ez olyasmi mint a fent említett "lávakő", csak fekete.
Szerintem ez egy mezei bazalttufa, vas-oxidos szennyeződéssel.De nem vagyok geológus, csak egy környezettudós tanuló.
Ez az andezitot hívjuk bazaltnak dolog nekem olyan, mint ha a kutyát hívnánk macskának :D Na mind1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!