Ez valóban Eleocharis acicularis vagy csak az eladó vert át?
Két dolog lehet. Eleocharis parvula ha csak 10 cm magas a fű, vagy Eleocharis acicularis ha meg fog nőni 25cm magasra, de ez majd később derül ki.
Most még a mérete alapján parvulának nézném :)
hable. köszi a tippet. rákérdezek az eladónál. gondolom nem szándékos lehetett nála. nem hinném hogy lenne árbeli különbség.
illetve még érdekelne hogy a parvulával is lehet e füvesiteni az akváriumot. illetve pici magasságúra vágni ?
Lehet, csak a parvulának kell co2, nem tudom. Nekem sosem volt olyanom. Ha megbarnul, akkor kellett volna, ez 2 hét mulva velószínű hogy ki vog derülni :)
Én nem CO2-zök semmit, de tartok pl Vesicularia ferrei mohát, ez nagyon gyorsan nő és nagyon dekoratív, ezt vasfára tekertem damillal, a vasfát pedig lefektettem a földre, aztán jól benőtte:
Ami nekem még tetszik, pl a Pogostemon helferi, ez nem fű hanem csak cik-cakkos mini bokrok, de ezek is könnyen megmaradnak:
Használható fűnek például az Echinodorus tenellus, ez egy egyenes szálú fű, szélesebb szálai vannak, mint a parvulának és olyan 13 centisre nő meg, gyorsan szaporodik, indákkal nő oldalra, de olyanom még nem volt.
Amit én használtam régen fűnek, az a Lilaeopsis brasiliensis, ez nem olyan szép, mert összevissza hullámosodik, mint ha nem lenne megfésülve a haja :)
Ez sima kavicsban nagyon lassan terjeszkedett, viszont mind közül ez volt a legolcsóbb, és tulajdonképpen csak azért vettem ilyet :)
Szóval szerintem várj még egy hónapot hogy magasságban mennyire nő meg. Ha megnő akkor lehet hogy acicularis.
A parvulával a profik szoktak füvesíteni, akik nyomják a vízbe a nagy nyomású CO2-t is mellé, szerintem ha ez parvula, akkor CO2 nélkül meg fog barnulni, de hát majd kiderül.
Én inkább Echinodorus tenellus -t használnék füvesítésre. Egyenes fű, viszont igénytelen és jól néz ki. Az tényleg olyan, mint a derékig érő fű a réten, láttam élőben, csak boltban 2ezer Ft volt és inkább nem vettem. Nekem annyiért nem kell. Gyorsan nő, de nem baj, akkor sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!