Mit tehetnék ez ellen?
Az akváriumomat ellepték ilyen fehér, fonálszerű férgek. Én gyűrűsféregnek, nematodának nézem őket. Az akváriumom még friss, most lesz 4 hetes, növényeken kívül semmi sincs benne még. A szűrő természetesen megy éjjel-nappal. Vízcserét most már 6 naponta 30%-ot csinálok. (az elején sűrűbben ment)
Különösen vízcsere után feltűnő, hogy mennyien vannak, akkor jönnek elő. Mostanra 100 körülire nyugodtan tehető a létszámuk.
Kérlek segítsetek, mert már nem tudom, mit csináljak. Mit lehet ezek ellen tenni? Egyáltalán másnál is előjött ez már problémaként?
Kicsit konkrétabban nem lehetne esetleg, hogy pontosan milyen szerre gondoltok?
Nekem megfordult már az is a fejemben hogy beteszek pár endlert, vagy valamilyen halat, és feletetem velük.
Hát van ilyen féregirtó tabletta, sajnos nemtudom a nevét.
De a metilénkékről azt hallottam, hogy durva cucc, mondjuk a halakhoz való adagnak a háromszorosa lehet kiölné őket. Ha nincs hal szerintem megpróbálhatod, viszont a 3 hét ugye előről kezdődik ebben az esetben, mert ugye a szűrőbaktériumokat 100%-ban kinyírja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!