Mit tehetnék ezek ellen a szokások ellen?
a cicám 2 hónapos és van pár rossz szokása: amikor közel fogom magamhoz és eléri az arcomat álllandóan odakap játszani akar, egyszer volt hogy a szemembe kapott játékból... hát kicsit fájt a szemem, meg amikor meg amikor meg akarom simogatni akkor elkezdi harapdálni kezem meg a körmöm... ami most még nem fáj, meg nem durva de mi lesz később...?
kisfiú, és ivaratalanítva lesz, (az lehet segít ezeken? )
(amugy egy olyan jutott eszembe csak nem tudom van-e ilyen hogy vmi rossz izű dologgal bekenem a kezem hogy ne vegye a szájába... de nem tudom van-e ilyen és hogy jó ötlet-e...)
ez teljesen normális pici korban, hiszen macska. egész egyszerűn amikor bevadul rákoppintasz kicsit az orrára. ha 3-4x csinálod érteni fogja, hogy akkor kapja mikor karmol. fontos belenevelni, mert az első macskánknál mi sem tudtuk még, hogy egy macskát egyáltalán szükséges tanítgatni, aztán rájöttünk, hogy nagyon is a másodiknál! az első még felnőtt korában is ha olyanja volt, belénk harapott, vagy belemart a kezünkbe a másik pedig soha, (ha nagyon piszkálva és dögönyözve van se harap vagy karmol, csak dünnyög, morog meg rángatja a farkát ha mérges de ennyi(:)
ilyen kenegetőssel kár foglalkozni, mivel kiscica játékból csinálja és nem nagyon fogja érdekelni, hogy rossz ízű-e a kezed.. (:
Ez a macska 8 hetes ember! Még az anyukája mellett lenne a helye bőven!
Mit vársz tőle? Ő így játszik, ha ennyire 'macska undorod' van, akkor tarts hörcsögöt, vagy halat akváriumba!
lehet h az anyukája mellett lenne a hely de kirakták egy dobozba egy kórház udvarára...
és sztem félreértettél mert nem azt írtam h macskaundorom van hanem hogy mit kezdjek ezekkel a szokásokkal, mert ő az első macskám...(és nem tudom h ezek elmulnak vagy kell-e nevelni...stb)
kérlek ne ítélkezz felettem...
De ő ilyen, őt nem tudod megváltoztatni!
A kezedet harapdálja, aztán nyalja, karmolászik!
Ilyen egy macska!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!