Sürgős! Mivel tudnék segíteni a megtépkedett bettámon? (alig tud már úszni)
Egy javaslatom van. Fogj egy hálót mamivel kiveszed a halakat ás tedd abba az 5 literes aksiban. Tedd úgy hogy ne kelljen nagyon úsznia ahhoz hogy levegőt vegyen. Szal kevés része legyen a vízben. Az úszója majd visszanő ha tud levegőt venni meg enni.
Sok sikert:)
Megmaradhat, én is jártam így, egy nyaralás alatt kikezdték, pedig előtte nem volt gond.
Őt is teljesen lerágták. Az 5 literes jó lesz, csak gyakran csinálj részleges vízcserét, fedd le, valamint tartsd melegen. Ha nem tudod, akkor inkább nevelőhálóban tedd be a nagy akváriumba, a vízminőség miatt sem lenne az rossz.
Aztán néhány hónap alatt felépül. Az úszója már soha nem lesz olyan szép, mint előtte, de legalább megmarad.
szerintem is nevelőhálóban tedd vissza a 60 literesbe. ott jóval jobb a vízminőség, mint a kisebb aksiban. ez nagyon sokat segít a felépülésében.
azt olvastam, hogy a sérült halat érdemes metilénkékkel vagy malachitzölddel (nem rémlik már pontosan melyiket írták de asszem a metilénkéket) fertőtleníteni, nehogy megtelepedjenek rajta a bacik, gombák és elfertőződjön a seb. ezt még az 5 literes edényben érdemes elkövetni, mert a 60 literesben a hasznos bacikat is megölöd egy ilyen húzással :)
nézz utána neten DIY válaszfalnak (gondolom szúnyogháló+vmi műanyag keret kellhet hozzá bár még nem nagyon néztem utána a dolognak). szerintem érdemes lenne egy ilyennel ketté választani az akváriumod. így megmaradhat mind a két hal, és nem tudja megtépni többször a nőstény :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!