Vélemények a filterlith elnevezésű szűrőanyagról?
1 liter siporaxom van plusz a gyári kék szivacs és egy perlon réteg az eheim 2215ösömben. szóval elég kopár a dolog :)
szeretném feltölteni és kutattam olcsóbb de mégis hatékony szűrőanyagok után és így bukkantam a filterlith-re, elolvastam az akvakertészen a mikroszkópos tesztet és az alapján elég jónak tűnik.
csak bio szűrésre használom a külső szűrőm ha ez lényeges.
azonban érdekelne ez meg az a filterlithel kapcsolatban:
ez tulajdonképpen ugyanolyan zeolit lenne, mint a zeolit?
befolyásolja az akváriumom vizének keménységét, phját?
személyes tapasztalatod, véleményed?
esetleg milyen egyéb alternatívák vannak? lávakövet nem szeretnék :)
igazából eredetileg siporax töltetre gondoltam...lehet annál is maradok végül, de azért ez a filterlith nagyon felkeltette az érdeklődésem, mert a mikroszkóp alatt szerintem árához képest nagyon is jól bizonyított.
Akvaristán az utóbbi időben ódákat zengnek róla. Mármint a Siporaxhoz hasonlítgatják ezerrel. Viszonylag olcsó, és állítólag elég jó, ha nem is annyira, mint a Sipo. Viszont eléggé fojt.
Na most... azt írják róla, hogy 1 liter 34 liter normál kerámiának felel meg, és 450 m2-es felülettel rendelkezik literenként. A Siporaxról a normál kerámiához viszonyítva szintén 34 litert írnak, 270 m2-es felülettel. Szóval akkor ki kamuzik? Én inkább a Siporaxnak hiszek. Rég jól bevált cucc, és tapasztalatok, valamint tesztek szerint működik minimum olyan jól, mint egyes méregdrága, ezer m2-en felüli értékkel reklámozott/feltüntetett szűrőanyag.
Ránézésre nekem nem is tűnik olyan porózusnak, mint a lávakő. Persze lehet, hogy itt is a járatokban rejlik a varázserő, nem kizárt. Lehet jobb, sőt, sokak szerint jobb is a lávakőnél. Szóval lényegében jókat írnak róla, így ha másnak működik, neked is fog. Egy próbát megér.
igen én is akvaristán találtam rá :) gondolom sejtetted hamár így felhoztad. miután ott olvastam róla, felkerestem akvakertészen azt a bizonyos blogot, amit említettem. ott is jól szuperált a teszteken.
viszont az tény, hogy a siporax az siporax...
még kutakodok a témában és persze még várok válaszokat is mert nagyon de nagyon körbe szeretném rágni ezt a bioszűrés dolgot mielőtt vásárolok. és persze az is lényeg (nálam is), hogy mennyibe kerül vagyis, hogy beleférjen az ösztöndíjam által szabott keretbe :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!