Olcsó szűrőanyagok?
Figyelt kérdés
Tudtok nekem írni néhány biológiai szűrőbe alkalmas olcsó szűrőanyagot?
Pl itthoni mosogatószivacs mennyire felel meg? Bármit amit tudtok szívesen fogadom, köszönöm!
2013. jan. 31. 06:41
21/23 YourDestiny válasza:
Az olyan olcsó gyűrűk leginkább mechanikai szűrésre valók, legalulra, ami először érintkezik a vízzel. A gyűrűforma révén nem áll össze, nem tömődik el olyan értelemben, hogy ne jutna át rajta a víz. Ugye a belseje lyukas. Nem is áll össze, így a szivacsnál is kevésbé fojtja a szűrőt. Viszont megtöri a vízáramot, ülepít, és a nagyobb szennyeződésektől a szivacsot is megvédi, amik felakadnak a gyűrűk között. Így a szivacs lassabban telítődik. Ebből adódóan lassabb ütemben csökken a szűrő teljesítménye. A szivacs felé meg aztán jöhet a jó minőségű bio töltet, például a jó öreg Siporax, ami már szűrt vizet kap, így hosszú távon hatékonyan dolgozhat, nem kell attól tartani, hogy eltömődenének a járatai.
22/23 A kérdező kommentje:
Így végezetül még annyit kérdeznék, hogy akkor 200 literhez kb 2liternyi szivacs, 2liternyi lávakő, meg két liternyi sipo megfelel ebben a sorrendben?
2013. febr. 3. 14:33
23/23 YourDestiny válasza:
Hát a szivacs minél több, annál jobban eleszi a teljesítményt. 2 liternyit szerintem nem kell használni. Nekem van egy lap alul, rajta a biológiai szűrőanyag, meg a tetején mégegy, ami az utószűrést végzi. Viszont úgy is megcsinálhatod, hogy alulra raksz többet, aztán a végére már nem teszel. A 2-2 liter bio szerintem elég lesz 200 literhez. A külső szűrőhöz meg ha adnak olcsó kerámiát (a legtöbbhöz igen), azt hagyd benne legalul, és arra tegyél egy szivacsot, ahogy bentebb említettem. Utána meg jöhet a bio. Hogy a lávakövet teszed-e a Siporax elé vagy fordítva, az mindegy. A Sipot szokták lejjebb, mert ha véletlenül átjutna valami a szivacson, az felakad a Siporax-ban. A lávakő meg ugye apró kavics, és simán el tudod tömíteni, ha sokáig nem nyúlsz a szűrőhöz. Persze ha a bio előtt jól megszűröd a vizet, akkor ettől nem kell aggódani. De ahhoz kéne egy durvább szivacs, meg egy finomabb szerkezetű egymásra. Alulra a durvább, rajta a finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!