Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Kezdő akvaristának lenne pár...

Kezdő akvaristának lenne pár kérdése?

Figyelt kérdés

Nagyon kezdő akvarista vagyok. Leírom az akváriumom adatait:

-180 literes, rengeteg növény, búvóhelyek, 24-25 fok, 1100l/órás külső szűrő, levegőztető rendszer...

Kérdéseim:

-normális ha sok ürülék van az aljzaton? A víz kristálytiszta, a halak pont annyi kaját kapnak amit azonnal megesznek. Ez ellen kell tennem valamit?

-Elég ha 1 alganyalóm van?

-Ha a halaim most még kicsiként nem bántják egymást, szelidek, akkor összeszoknak és később sem lesz gond? Ezt legfőképp a stendhal halam miatt kérdezem, aki most a világ legnyugodtabb hala, azt sem venné észre ha egyedül maradna, mert folyton takarítgat és nem foglalkozik a többi hallal.

-A boltban azt mondták, hogy ekkora aksiba 2 vitorlás kell, de vegyek 4-et, hogy kialakuljon egy pár és a másik kettőt ajándékozzam majd el. Jó ez így?

-Milyen gyakran és hogyan cseréljem a vizet?

-Úgy látom lejebb került a vízszint, szerintem elpárolgott egy kevés. Öntsek bele állott vizet? Vagy hogyan?

-Ha már laknak halak az aksiban utána már nem ültethetek növényt? Megzavarná őket?

Egyenlőre ennyi, nagyon köszönöm a segítségeteket! Szép estét!

2013. jan. 28. 21:57
1 2 3
 21/21 _.-Akv-._ ***** válasza:

"Egy 180 literes akvárium hatalmas nagy, simán vehetsz bele még vitorláshalakat. Nekem 140 literesem volt, abban volt 15 vitorlás, hatalmasra megnőttek és jól érezték magukat, felejthetetlen látvány volt.

Egy ilyen hatalmas akváriumban nem szükséges cserélni a vizet véleményem szerint, mivel ha nem adsz nekik annyit enni, nem keletkezik annyi ürülék, így nem lesz ami koszt csináljon. Nekem a 140 literes medencém volt, hogy 2 évig egyáltalán nem volt takarítva"

????????????????????????????????????????

2013. jan. 29. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!