Hogy lehet kezelni ezt a guppy betegséget?
A betegség, valami uszonyrothadás dolog lesz, talán metilénkék, parakill, vagy ilyesmik jók rá.
De ezek a betegségek legtöbbször úgy alakulnak ki, hogy a nem megfelelő vízminőség lerontja a halak immunrendszerét. A kezelés után mindenképpen nézz utána, hogy mi lehet a baj gyökere. Én elégtelen szűrésre gyanakszom (legtöbbször az a hunyó).
Akvárium méret, szűrés?
Ferplast Blucompact 02 belső szűrő
54l akváriumom
Hát, beszerezni kb mindegyik akváriumos boltban lehet. Ha bele is teszed, de nem orvoslod az igazi problémát, újra elő fog jönni.
Nekem ez a szűrő nagyon noname-nek tűnik. Rákerestem, de nem találtam egy épkézláb leírást róla. Fogyasztás, teljesítmény, semmi.
Én e helyett valami rekeszes szűrőt vennék. De még az is jobb lenne, ha vennél egy nagy kocka szivacsot, és tennél rá egy vízpumpát. (eheimnek vannak ilyenei 3-4-5 ezerért)
Nálam is voltak ilyen rejtélyes halálesetek, kiderült,hogy a sokáig használt aquael fan-2 szűrőm kevés 72 literbe.
A szűrő elégtelensége mellett a túltelepítés is gondot szokott okozni.Egyszerűen ilyenkor az akváriumban lévő bontó baktériumok nem tudnak lépést tartani a kibocsátással, így felgyülemlik az ammónia, ami mérgezi a halakat.
Én az ilyen különböző löttyök helyett gyorsan vennék egy normális szűrőt.
ezek a jobbak(belsők):
-Eheim aquaball
-Eheim pickup széria
-JBL cyrstal i széria
-tetratec szűrők
Milyen fajta, és hány darab halat tartasz 54 literben?
13 guppy is már majdnem sok.
A 2 db algázó, szerintem anciról van szó, szóval nekik is kicsi a hely.
Ha a róka halon azt a 15cm-eset érted, annak is kicsi az akvárium.
A tünteket egyértelműen a túl sok ammónia és nitrit okozza.
1.túl sok hal.
2.elégtelen szűrés
3.túl kevés ammónia bontó baci.
amit tenni tudsz:
1. sűrűbb vízcsere, pihentette vízre: 3 naponta 10% kb.
2. új, jobb szűrő beszerzés, itt két lehetőség van.
a: valami jobb fajta rekeszes belső
b: külső szűrő
3.lecsökkenteni a halszámot max 10 guppira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!