Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy lehet kezelni ezt a...

Chaos91 kérdése:

Hogy lehet kezelni ezt a guppy betegséget?

Figyelt kérdés
Világos kék hím guppy.A farok úszója először csak el volt szakadva, de azt hittem össze veszett egy másik hímmel.Most már nem teríti szét a farok úszóját aminek a végén piros pöttyök vannak.A hal színe is megváltozott fehérebb lett.Az akvárium alján van, de ha akar feltud még menni a felszínre,úgy úszik hogy nem használja a farok úszóját.

2013. jan. 26. 18:13
 1/7 Pendulum92 ***** válasza:

A betegség, valami uszonyrothadás dolog lesz, talán metilénkék, parakill, vagy ilyesmik jók rá.

De ezek a betegségek legtöbbször úgy alakulnak ki, hogy a nem megfelelő vízminőség lerontja a halak immunrendszerét. A kezelés után mindenképpen nézz utána, hogy mi lehet a baj gyökere. Én elégtelen szűrésre gyanakszom (legtöbbször az a hunyó).

Akvárium méret, szűrés?

2013. jan. 26. 20:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Ferplast Blucompact 02 belső szűrő

54l akváriumom

2013. jan. 27. 10:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Volt egy növényem ami rendszeresen eldugította a lehulló leveleivel a szűrőt,tegnap megszabadultam a növénytől.Remélem ez okozta a betegségét.
2013. jan. 27. 10:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Metilénkék, parakill ezeket hol lehet beszerezni?
2013. jan. 27. 10:47
 5/7 Pendulum92 ***** válasza:

Hát, beszerezni kb mindegyik akváriumos boltban lehet. Ha bele is teszed, de nem orvoslod az igazi problémát, újra elő fog jönni.

Nekem ez a szűrő nagyon noname-nek tűnik. Rákerestem, de nem találtam egy épkézláb leírást róla. Fogyasztás, teljesítmény, semmi.

Én e helyett valami rekeszes szűrőt vennék. De még az is jobb lenne, ha vennél egy nagy kocka szivacsot, és tennél rá egy vízpumpát. (eheimnek vannak ilyenei 3-4-5 ezerért)

Nálam is voltak ilyen rejtélyes halálesetek, kiderült,hogy a sokáig használt aquael fan-2 szűrőm kevés 72 literbe.

A szűrő elégtelensége mellett a túltelepítés is gondot szokott okozni.Egyszerűen ilyenkor az akváriumban lévő bontó baktériumok nem tudnak lépést tartani a kibocsátással, így felgyülemlik az ammónia, ami mérgezi a halakat.

Én az ilyen különböző löttyök helyett gyorsan vennék egy normális szűrőt.

ezek a jobbak(belsők):

-Eheim aquaball

-Eheim pickup széria

-JBL cyrstal i széria

-tetratec szűrők

Milyen fajta, és hány darab halat tartasz 54 literben?

2013. jan. 27. 14:03
 6/7 A kérdező kommentje:

13 guppy

egy kis róka hal meg egy kifejlet

2 algázóhal

a szűrő leírása:

[link]

2013. jan. 28. 10:44
 7/7 Pendulum92 ***** válasza:

13 guppy is már majdnem sok.

A 2 db algázó, szerintem anciról van szó, szóval nekik is kicsi a hely.

Ha a róka halon azt a 15cm-eset érted, annak is kicsi az akvárium.

A tünteket egyértelműen a túl sok ammónia és nitrit okozza.

1.túl sok hal.

2.elégtelen szűrés

3.túl kevés ammónia bontó baci.

amit tenni tudsz:

1. sűrűbb vízcsere, pihentette vízre: 3 naponta 10% kb.

2. új, jobb szűrő beszerzés, itt két lehetőség van.

a: valami jobb fajta rekeszes belső

b: külső szűrő

3.lecsökkenteni a halszámot max 10 guppira.

2013. jan. 28. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!