Akvárium tartása káros az emberi szervezetre . Tehát egészségtelen az akvárium az emberre?
Ha ilyen hypohonder vagy, akkor paráztatlak kicsit.
Egy filmben láttam, hogy egy plasztikai sebész, minden reggel egy órát fürdött a kádban. Egzotikus afrikai sügereket tartott egy hatalmas akváriumban, és a takarítónője rendszeresen a kádba engedte le az akváriumból a vizet. Aztán azok a nők, akinek szilikont ültetett be a mellükbe, mind sorra megbetegedtek. Többen is valamilyen afrikai kórban, és a rendőrség derítette ki a dolgot, hogy mitől. De ő felvágta őket és úgy jutott be a szervezetükbe. A hapsinak nem volt semmi baja. Mondjuk ez csak egy film volt, és lehet hogy csak kitalálták.
Nekünk van itt a szobában 200 literes nyitott akvárium, ami naponta párolog 2 liter vizet, de hiába a párolgás, mégis annyira száraz a levegő a fűtés miatt, hogy reggelente fáj a torkunk a nagy szárazságtól. Ezért a pasim vett még külön egy kis párologtatót, mert ő már nem bírta :)
Én is poratka allergiás vagyok, és semmi bajom attól, hogy akvárium van a szobámban.
Annak van valóságalapja, hogy bizonyos halkajákra allergiás lehet az ember. Nem egy olyat olvastam, hogy valaki a szárított vörös szúnyoglárvára volt allergiás (amit amúgy sem adunk halaknak, mert a fagyasztott sokkal egészségesebb).
Hogy én is paráztassalak egy kicsit: [link] (egy lány elveszítheti a haltuberkulózis miatt).
Én vállalom a kockázatot :D
Akit az ilyen 0.001% esélyű betegségek riasztanak el az állattartástól, az zárja magára az ajtót, és ne is menjen ki a lakásból... Nem lehet mindentől félni az életben. Amúgy meg 100x nagyobb az esélye, hogy elgázolnak, más embertől kapsz el betegséget, stb.
Amúgy poénból simán innék az akváriumom vizéből, nem hiszem, hogy bármi bajom lenne tőle, ha a halak megélnek benne. De hogy Neked hogy sikerült a szádba fröcskölni a vizet, azt nem tudom elképzelni XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!