Van egy 60 literes akváriumunk. Eheim 2008 belső szűrő van benne. Most gondolkodunk egy külső szűrőn. Megérné lecsrélni külsőre vagy elég ekkora akváriumhoz a belsőnk?
Lehet tartani csak belsővel, senki nem tiltja meg.
De a külső szűrőnek vannak az előnyei a belsővel szemben:
- jobb vízminőség (stabilabb akvárium)
- kényelem (elég ha 3-4 havonta tisztítod)
- esztétika (nem foglal helyet az akváriumban)
Hátránya az ára, de van ennél drágább is.
Ha már itt tartunk, hogy ár, ehhez ki mit szól? Ez mekkora akváriumhoz lehet elég? [link]
Az ára egész jó. De külső szűrők témájában elég semmit tudó vagyok. A kérdezőnek viszont lehet, hogy ez is elég az akváriumához.
Megéri külsőre cserélni, hable szépen leírta az előnyeit. Én már nem tartok akváriumot külső szűrő nélkül, legyen az 10 liter vagy 1000. Mondjuk nekem csak házi barkács szűrőim vannak, nem költök 20-30 ezreket, mikor megoldható 5-10-ből.
Azért is jó befektetni, mert ha veszel egy 600 liter/óra körülit, 3 literes tartállyal, az jó lesz majd 120 literes akváriumba is egy belső szűrővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!