Van egy "vitatech" belső szűrőm aka "Eheim pick up 2008" csakhogy olyan erős a kiáramlás belőle, hogy elsodorja a halakat. Hogyan változtathatnám meg a kiáramlási szöget legalább? Gyári megoldások érdekelnének, nem szívesen gányolok.
Csatlakoztatható csőcsonk lenne a leegideálisabb csak ennek a típusnak fura formájú kiömlője van.
Elméletileg van teljesítményszabályzója valahol,de én nem találom.
Az üvegfalra irányíthatod a vizet ezzel csökkentve a víz sebességét. Gyári megoldás nincs hozzá ha jól tudom. Hosszú távon jobban járnál ha lecserélnéd mondjuk egy
ilyen külső szűrőre. Te is és a halak is jobban járnak.
Nagyon rosszat nem akarok mondani de nekem nagyon nem jött be a Pick up 2008-as. Most is az egyik cipős dobozban porosodik.
Ha elméletileg van teljesítményszabályzója, akkor gyakorlatilag is van. Keresd meg, és használd.
Ha olyan, mint a pickup, akkor a kifolyó részt lehet fel-le mozgatva szabályozni az átfolyást.
Ha eléggé az üvegnek fordítod, akkor nem lehet akkora áramlás.
Húzz a szűrőre 1-2 réteg harisnyát, és így a beszívás lefojtásával csökkentheted az áramlást.
Amúgy meg ne aggódj, ha beérik a szűrő, a max teljesítménye is kevés lesz, szóval nem sokáig kell ilyeneken törnöd a fejed.
Köszi
A páncélosokat nem zavarja, játszanak vele :) de most szeretnék bele egy bettát és/vagy guppikat és úgy tudom ezeket a hosszabb úszós halakat idegesíti az erős áramlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!