Citromleves takarítás. Hogyan?
Rosszul tudod, nem kell citromlé.
Ecet kell! Vagy híg sósav oldat.
Utána alapos öblítés.
A kezdeti lépések-ben is azt írják, hogy vagy citromlével, vagy híg sósav.. De sósav nincs otthon.. Már kitakarítottam azzal, és átöblítettem. Ami a sarkában volt vízkő, az is lejött :)..
(a kezdeti lépések az akvarista.hu-n vannak.)
Én úgy szoktam, hogy ecetes szivaccsal áttörlöm, utána vizes szivaccsal, végül wc papírral szárazra és kész.
De ilyen kis akváriumot akár a kádba is berakom és lenyomatom zuhanyzóval. Illetve ha az asztalon van, fel lehet borítani és ki tudod önteni azt a kevés vizet belőle egy vödör fölött. Nagy akvárium esetében szoktam szivaccsal felitatni az aljáról a kevés vizet, és egy vödörbe nyomkodom a szivacsot.
Ha meg a helyén van már az akvárium, akkor feltöltöm vízzel. Berakom a szűrőt, bekapcsolom.
Aztán fogom a kavicsot, kimosom vödörben jó sokszor, kis adagokban átmosom, kevergetem, leöntöm a vizet róla, öntök bele friss vizet, keverem megint leöntöm, ezt sokszor, és amikor már tiszta átlátszó víz jön le rőla, akkor bedobom a kavicsot az akváriumba.
Utána hagyom békén. Aztán veszek pár növényt, lemosom és elhelyezem. Szórok bele egy kis halkaját a szűrőbaciknak legyen mit enniük. 2-3 nap mulva rárakok egy lámpát.
1 hét mulva csinálok egy fél vízcserét.
Aztán még 1-2 hét mulva rakok bele halakat.
(elméletileg így szoktam csinálni, gyakorlatilag nem, mert van itthon másik akváriumom amiből rakok át valamennyi vizet, így hamarabb tudok halat tenni bele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!