Mit csináljak az aljzatommal? Hogy takarítsam ki?
Szedd ki a garnélák nagy részét így
A maradékot meg halászd ki, vagy ha marad, akkor marad.
Aztán szedd ki a növényeket vödörbe, és menj végig egy hálóval az aljzaton, hogy az 1 milimétere garnélákat is fölszedd.
Aztán szívd le a talaj tetejét sima csővel.
Csináltam már ilyet, csak nekem szerencsére nem 2 féle talajom volt, hanem csak egy ez a pro soil egy talaj.
Ilyen:
Ezt a sok vackot is mind kiszedtem, muszáj volt egy idő után. Aztán átültettem kis részletekben.
Nem szálanként de majdnem.
Volt egy sima bazaltos is sok hülye garnélával, hát jó 2 napig halásztam őket, mire már nem maradt egy sem.
Pedig itt nem is látszik, de 3 akváriumom tele volt velük.
Nem lehetetlen, csak időigényes munka, és sok türelem kell hozzá. Én volt amikor kértem segítséget is, hogy valaki segítsen halászni, amikor már elegem volt a garnélákból.
Szerintem az aljzatot nem nagyon tudod külön szedni ha tisztítod de nagy baj nem igen lesz belőle ha kicsit keveredik.
A garnéla kiszedős módszer nagyon jó és egyszerű nekem mégse jutott még az eszembe :)
Köszi Hable!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!