Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy takarítsam a belső...

Hogy takarítsam a belső szűrőmet, hogy ne engedje vissza a koszt?

Figyelt kérdés

Sziámi harcoshalamhoz vettem Aquael Fan Mikro Plus szűrőt, megfelelően tisztít, nekem nincs bajom vele, bár nagyobb aksiba mást vennék (a mostani csak 30-as). Igaz kezdő vagyok, de halam él és virul :) Tegnap takarítottam először, de mikor kihúztam, akkor visszaengedett minden trutyit. Elég mérges voltam, de nem tudtam mit csinálni, akkor manuálisan összekapkodtam a szennyeződést. A hozzátartozó leírás alapján csináltam, szóval kihúztam a konnektorból, na itt szabadult el a pokol, miután kivehettem volna egyáltalán a szivacsot...

Van erre valami spéci megoldás vagy voltam ilyen ügyes?

2012. ápr. 16. 15:43
 1/3 bamboochatheone ***** válasza:
Ezt én úgy szoktam kiküszöbölni hogy mielőtt kihúznám a szűrőt belerakok egy ilyen mérőkancsót amit sütéshez-főzéshez használnak, és belerakom a működő szűrőt vízzel együtt majd kihúzom. Igaz így kiveszek kb. 1 liter vizet de ennyit megér hogy nem engedi vissza a koszt. Ajánlom!:D
2012. ápr. 16. 16:05
 2/3 YourDestiny ***** válasza:
Én régen olyat ügyeskedtem, hogy fogtam egy kis műanyag vödröcskét, és amikor a szűrőt elkezdtem kiemelni, a vödröt egyidőben elkezdtem vízbe meríteni, ami így a koszt örvényként szívta be. Ezután vittem szépen a szűrőt a minivödörrel együtt.
2012. ápr. 16. 17:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Közben mi is arra jutottunk, hogy edényt/poharat kellett volna odatenni. Dehát fel sem merült bennem, hogy ez lesz :) Köszönöm még egyszer!
2012. ápr. 17. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!