Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogy lágyítsam a vizet?

Hogy lágyítsam a vizet?

Figyelt kérdés
2012. dec. 18. 16:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Köszönöm az őszinte elismerést!

Bár látnok nem vagyok, csak elolvastam a témakört, hogy "halak, akvarisztika".

A linket köszönöm, nem valami részletes, de egy kezdőnek alapnak elmegy, és is ezt olvasgattam vagy 15 éve.

Az egyetlen szépséghibája, hogy az év világon semmi köze a vízlágyításhoz.

2012. dec. 18. 18:43
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem különösebben érdekel hogy kínoztad őket, csak abban reménykedem, hogy jobb helyre kerültek.
2012. dec. 18. 18:53
 13/15 anonim ***** válasza:

Vegyél 2 flakon ioncserélt vizet a tescóba, vagy a benzinkútnál és öntsd bele. Picit lágyabb lesz. Nem sokkal.

Ha veszel egy vízkeménység tesztet a díszhal boltban, akkor meg is tudod mérni pontosan.

Esetleg megkérdezheted a díszhal boltba, hogy árulnak e ozmo vizet, mondjuk ha szerencséd van, akkor tudsz venni olyat is, és az 0 NK-s, azzal is lehet keverni a csapvizet.

Egyébként ha én felesbe keverem itthon a csapvízet + ozmo vizet, akkor olyan 10 NK körüli lesz nálam.

2012. dec. 18. 19:29
 14/15 Platypus ***** válasza:

A forralással az a gond, hogy egy kis változó keménységre szükség van, mivel stabilizálja a pH-t.

Mielőtt bármit csinálsz, vegyél vízkeménység tesztet, és mérd meg pontosan, mennyire kemény a víz. Ez szükséges ahhoz, hogy kiszámold az ideális keverési arányt.

50 liternél a legegyszerűbb, ha veszel ioncserélt vizet a teszkóban. Ha nem akarod vagy tudod cipelni, akkor kevertágyas gyantát lehet venni a nagyobb halas boltokban, azzal otthon csinálhatsz lágy vizet.

2012. dec. 18. 20:24
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszi. :D... Egyszer láttam a boltban olyan vizet, ami be volt comagolv, ilyen hosszú bigyóba. Kb. 5o cm hosszú volt és viz volt benne :'D.. Bár az lehet hogy állott víz volt.
2012. dec. 18. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!