Hogy lágyítsam a vizet?
Köszönöm az őszinte elismerést!
Bár látnok nem vagyok, csak elolvastam a témakört, hogy "halak, akvarisztika".
A linket köszönöm, nem valami részletes, de egy kezdőnek alapnak elmegy, és is ezt olvasgattam vagy 15 éve.
Az egyetlen szépséghibája, hogy az év világon semmi köze a vízlágyításhoz.
Vegyél 2 flakon ioncserélt vizet a tescóba, vagy a benzinkútnál és öntsd bele. Picit lágyabb lesz. Nem sokkal.
Ha veszel egy vízkeménység tesztet a díszhal boltban, akkor meg is tudod mérni pontosan.
Esetleg megkérdezheted a díszhal boltba, hogy árulnak e ozmo vizet, mondjuk ha szerencséd van, akkor tudsz venni olyat is, és az 0 NK-s, azzal is lehet keverni a csapvizet.
Egyébként ha én felesbe keverem itthon a csapvízet + ozmo vizet, akkor olyan 10 NK körüli lesz nálam.
A forralással az a gond, hogy egy kis változó keménységre szükség van, mivel stabilizálja a pH-t.
Mielőtt bármit csinálsz, vegyél vízkeménység tesztet, és mérd meg pontosan, mennyire kemény a víz. Ez szükséges ahhoz, hogy kiszámold az ideális keverési arányt.
50 liternél a legegyszerűbb, ha veszel ioncserélt vizet a teszkóban. Ha nem akarod vagy tudod cipelni, akkor kevertágyas gyantát lehet venni a nagyobb halas boltokban, azzal otthon csinálhatsz lágy vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!