Halat szeretnék venni. M milyen felszerelés kell egy ilyen akváriumhoz? Mennyi időnként cseréljem a vizet?
Szerintem azokat a színes köveket nem tudod kimosni. Ugyan pont olyat pont az aquariumpluszban még nem vettem, de máshol vettem egy zacskó világoskéket próbából, ami teljesen ugyanígy nézett ki, és mostam-mostam vödörben 1 órán át, és még mindig ömlött belőle a kék festék. Gondolhatod hogy azt nem raktam be a halhoz. A festékek megölik a halakat.
A fekete bazalt jobb, mert abban nincs színező anyag, de azt is nehéz kimosni, de csak amiatt, mert az törik ahogy megkevered a vödörben. Tehát ha bazaltot veszel, azt kis hálón keresztül könnyebben ki tudod mosni csap alatt, kisebb adagokban.
A drapp színű apró sóder szintén jó, abban sincs színező anyag és azt még kimosni is könnyű.
Először olvass két-három könyvet kétszer-háromszor!
Szűrőnek jó lesz egy Aqual FAN-1 vagy Eheim Pick-UP 2008, emellett hetente kell vizet cserélni, heti 30%-ot ami ekkora akváriumnál olyan 12-13 liter. Világításnak jó a gyári tetőbe épített fénycső.
Betta guppival nem társítható de garnélából is nagyobb kell a betta mellé(sepregető, amano).
Aljzatnak ne vegyél ilyen színes vackokat! Ezek mind méregenyagot eresztenek magukból amiktől a halak egy idő után elkezdenek hullani. Persze növények is kellenek a halaknak amihez kell néha tápsó.
Szűrőt, aljzatot már leírták előttem nagyon jól.
Kell még fűtő is az akváriumba, egy 40l-esbe minimum 25W-os, de ha 50W-osat veszel, az se baj. Arra figyelj, hogy termosztátos legyen, ne fix.
Világítás nagyban függ attól, hogy milyen növényeket akarsz. De minimum 15W-os világítás legyen felette, ha több, az nem baj.
Ha bettát akarsz tartani, fontos, hogy legyen teteje az akváriumnak, egy sima üvegtető is jó. Ez azért kell, mert a betta feljön levegőt venni a vízfelszínre, és könnyen megfázhat. Garnéla mellé csak Amano, és sepregető mehet, mert ezek nagyobbak. Guppit betta mellé ne tegyél. Ja, és üveggarnélát se, mert ő veszélyes a halakra.
Ja, és teljes vízcserét SOHA sem csinálunk. Heti 30% csere, és kb havonta egyszer a szűrő szivacsát kinyomkodod a lecserélt vízben. De ne csavard, csak finoman, a bacikra is vigyázni kell. A vízcserét egybekötheted aljzatporszívózással is, így le tudod szívni a lerakódott mulmot.
Végezetül még annyit leírnék, hogy láthatod a válaszainkból, az akvarisztika nem egy egyszerű dolog, sok utánaolvasással jár, mire az ember belerázódik. Ajánlom az akvarista.hu oldalt, regisztrálj be, és olvasd el az ingyenes e-bookokat. Te is jobban jársz, és a halaid is.
Ha pedig konkrétan a halfajokról akarsz olvasni (pl a bettáról), menj fel a diszhal.infora, sok érdekesség fenn van, többek között az is, hogy mit eszik, mik az igényei.
Garnélákról pedig az akvafarm.hu-n tudsz olvasni.
Köszi a válaszokat :D... És ez a fekete "kőféleség" jó lenne nekik?
[link] vagy ez is rossz?
Garnélából csak 1-2-t szeretnék :)... Lehet hogy veszek valamilyen színeset, ha innen veszem, (az akváriumot is lehet hogy innen, ha nálunk drágább) ha ereszti, akkor majd kirakom valami díszkőnek egy üveg tálba vagy nem tudom :D De ez a 750 grammos kb hány cm-re elég aljzatnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!