Pár apró kérdés?
Tervezek 3D hátteret az 54 literes aksimba. A háttér mögé szeretném elrejteni a belső szűrőt.
1. Nem fogja gyengíteni a szűrő működését?
2. A fűtőt hova tegyem? Az a háttér elé kell már, nem?
3. Nem fog berohadni a víz a háttér mögött?
1-De, rontja a hatásfokát. Ne rakd a háttér mögé, vízpumpát van értelme (vagy külső szűrő beszívóágát), akkor ha csak a vízforgatás a lényeg.
2-Fűtő is háttér elé
3-Befog, ha mögötte nem keringteti semmi a vizet (ekkor is meg kell fúrni 2 oldalt)
Üdv,
Véletlenül sem akarom elvenni tőle a kedved, de ilyen típusú szűréseket 200 liter fölött érdemes csinálni.
50 liter egy kortynyi víz, ebből még a hasznos térfogatból elvenni, egy semmire se jó háttér miatt, elég meredek ötlet.
Igen, egyetértek, erre akartam kilyukadni.
Max. ilyet érdemes venni, nem éri meg megcsinálni, nem jönnél olcsóbban és szebb sem lenne.
Üdv,
Belső szűrőt, pontosabban egy JBL i8O-at terveztem belerakni, csak gondoltam, ha már lesz 3D háttér (direkt vékonyat gondoltam 2-4cmí), akkor miért ne rejteném el mögé.
Akkor csináltassak egy sima részt a az akvárium egy sarkába a belső szűrő méreteihez? (remélem érthető)
Azt amúgy sem lehet egyszerűen mögé tenni, mert az oldalán szív.
Amúgy is hülyeség lenne egy szűrő miatt 5-6 cm-rel kijjebb tenni a hátteret, alig maradna valami az akváriumból.
Ha ragaszkodsz ehhez a háttérhez, akkor inkább hosszabbat vegyél.
Vágj el a hosszából, és egy sarkot válassz le az akváriumból, és a mögé rakd a szűrőt.
Csak alul-fölül ne takard el, és középre is csinálj a háttérre egy rakás lyukat.
De amúgy nem olyan csúnya az a szűrő, nem kell föltétlenül takargatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!