Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Már 2 halamat veszítem el ugy...

Cjzsolt kérdése:

Már 2 halamat veszítem el ugy hogy eggyik nap még semmi baja a masik nap az akvárium aljan van szintelen es nagy feher foltok vannak rajta mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
2012. dec. 5. 15:35
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
de milyen mérgezés ? mostanába vettem az akváriumba uj növényt lehet attol?
2012. dec. 5. 17:58
 12/24 anonim ***** válasza:

Ammónia, nitrit.

Konkrétan belefulladtak a saját szarjukba.

3 Betta 70 literben tartható, amibe az aquael szériából minimum a fan2 kell.

Ilyen tartási körülmények között akkora stressz éri őket, hogy gyakorlatilag mindegy, milyen betegség viszi el őket.

Ha nem az egyik, akkor a másik 20 féle.

Vagy belehalnak magába a stresszbe, vagy a mérgezésbe.

30 literben 1 db hím betta tartható, és minimum az aquael fan minim kéne bele.

Ez egy régi válaszom, bemásolom:

Kéne egy 30 literes kis szögletes akvárium, szűrővel, fűtővel, lefedve, 27 fokos vízzel. Az akvárium fölé kell világítás a növényeknek, mert kellenek élő növények. Ha kevés a fény, akkor árnyéktűrő növények.

A szűrőnek éjjel nappal mennie kell, és ritkán ki kell nyomkodni a szivacsot. Az akváriumban minden másnap cserélni kell 3-4 liter előzőleg állni hagyott vizet.

Etetni fagyasztott eleséggel változatosan, és kiegészítésnek minőségi táp. Naponta 1×, hetente 6×.

Heti 2-3 alkalommal lehet neki tükrözni 10-10 percet.

2012. dec. 5. 18:11
 13/24 A kérdező kommentje:
oké de egy hete sincs hogy belekerultek az akvariumba nekem azt mondták hogy a himhez vegyek nőstényt 2-3mat nem nagyon értek hozzá csak tetszik megszeretném tanulni a műveleteket hogyan kell őket tartani eddig semmi bajuk nem volt jol érezték magukat
2012. dec. 5. 18:27
 14/24 anonim ***** válasza:

Eddig sem érezték jól magukat, 1 hétig szenvedtek nálad, eddig bírták, aztán belehaltak .

A tartását leírtam.

A nemeket vegyesen tartani elég bonyolult.

Előbb mindenképpen tanulj meg 1 db halat optimális körülmények között pár évig életben tartani.

2012. dec. 5. 18:34
 15/24 A kérdező kommentje:
egy hal maradt az valoszinüleg megmarad? vegyem ki az akváriumbol friss vizbe ? és az akváriumot tisztitsam ki?
2012. dec. 5. 18:43
 16/24 anonim ***** válasza:

Isten őrizz!

Van rajta látható tünet, furcsa viselkedés, dörgölőzve úszik, bármilyen elváltozás, vörös kopoltyú, stb...?

2012. dec. 5. 18:44
 17/24 A kérdező kommentje:

még nincs a himen sem volt tegnap

és ezt mivel tudom megakadályozni?

2012. dec. 5. 18:52
 18/24 anonim ***** válasza:

Ha nagyon legyengült, akkor lehet, hogy semmivel.

Mindenesetre eressz 8-10 liter vizet, és hagyd állni 1-2 óráig.

Azt még ma cseréld le ugyanannyi akváriumvízzel.

Holnap vegyél egy szűrőt, aquaelből a fan minit, (az is elég határeset) vagy inkább egy eheim pickup 2008-at.

Járasd a 2 szűrőt együtt 3 hétig, aztán a kisebbiket kiveheted.

A további tartását pedig ahogy írtam.

Ha bepöttyöződik, akkor írj, van gyógyszeres kezelés, de nem biztos, hogy meg tudod menteni ha ennyire gyors a betegség.

2012. dec. 5. 19:02
 19/24 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2012. dec. 5. 19:07
 20/24 A kérdező kommentje:
most néztem nekem mini plussz van akkor vegyek megeggyet?
2012. dec. 5. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!