Már 2 halamat veszítem el ugy hogy eggyik nap még semmi baja a masik nap az akvárium aljan van szintelen es nagy feher foltok vannak rajta mi lehet a baj?
Ammónia, nitrit.
Konkrétan belefulladtak a saját szarjukba.
3 Betta 70 literben tartható, amibe az aquael szériából minimum a fan2 kell.
Ilyen tartási körülmények között akkora stressz éri őket, hogy gyakorlatilag mindegy, milyen betegség viszi el őket.
Ha nem az egyik, akkor a másik 20 féle.
Vagy belehalnak magába a stresszbe, vagy a mérgezésbe.
30 literben 1 db hím betta tartható, és minimum az aquael fan minim kéne bele.
Ez egy régi válaszom, bemásolom:
Kéne egy 30 literes kis szögletes akvárium, szűrővel, fűtővel, lefedve, 27 fokos vízzel. Az akvárium fölé kell világítás a növényeknek, mert kellenek élő növények. Ha kevés a fény, akkor árnyéktűrő növények.
A szűrőnek éjjel nappal mennie kell, és ritkán ki kell nyomkodni a szivacsot. Az akváriumban minden másnap cserélni kell 3-4 liter előzőleg állni hagyott vizet.
Etetni fagyasztott eleséggel változatosan, és kiegészítésnek minőségi táp. Naponta 1×, hetente 6×.
Heti 2-3 alkalommal lehet neki tükrözni 10-10 percet.
Eddig sem érezték jól magukat, 1 hétig szenvedtek nálad, eddig bírták, aztán belehaltak .
A tartását leírtam.
A nemeket vegyesen tartani elég bonyolult.
Előbb mindenképpen tanulj meg 1 db halat optimális körülmények között pár évig életben tartani.
Isten őrizz!
Van rajta látható tünet, furcsa viselkedés, dörgölőzve úszik, bármilyen elváltozás, vörös kopoltyú, stb...?
még nincs a himen sem volt tegnap
és ezt mivel tudom megakadályozni?
Ha nagyon legyengült, akkor lehet, hogy semmivel.
Mindenesetre eressz 8-10 liter vizet, és hagyd állni 1-2 óráig.
Azt még ma cseréld le ugyanannyi akváriumvízzel.
Holnap vegyél egy szűrőt, aquaelből a fan minit, (az is elég határeset) vagy inkább egy eheim pickup 2008-at.
Járasd a 2 szűrőt együtt 3 hétig, aztán a kisebbiket kiveheted.
A további tartását pedig ahogy írtam.
Ha bepöttyöződik, akkor írj, van gyógyszeres kezelés, de nem biztos, hogy meg tudod menteni ha ennyire gyors a betegség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!