Érdemes előre járatni a szűrőt egy vödörben, amíg nincs meg az akvárium?
Remélhetőleg 1 héten belül megérkezik az akvárium a bútorral, de gondoltam addig is járatom egy vödör vízben a Tetratec ex700 szűrőmet, hogy kialakuljon valamennyi baktérium kultúra (vagy mifene) Aztán azt a vizet tölteném az akváriumba.
Ennek van értelme?
Miért lenne hülyeség? Indokold meg. Mert a kérdező meg indokolta, hogy miért nem tartja hülyeségnek.
És az alapján tényleg nem hülyeség szerintem.
Jóisten :D egyrészt rosszul írsz, másrészt meg elvagy tévedve. Ezért javasolták például a halkaját, gondolom én. Nem kell semmit sem beletenni, hogy legyen baktérium kultúrád. Hagyni kell állni a vizet, és nem csak azért hogy a klór kitakarodjon belőle, hanem hogy idővel ki alakuljon ez a bizonyos baci tenyészet :D
Nagyon elvagy tévedve, de nagyon nagyon :D
Na jólvan, én nem vitatkozom, lesüllyedek arra a szintre amin te vagy, ott meg úgy sincs esélyem.
Ja még valami, van pl. hal kaja az ásványvizemben amit veszek?
Na, jólvan, tényleg utolsó, egyrészt mert nem szeretnék tovább offolni, másrészt mert az ilyeneket nem lehet úgysem meggyőzni. Tessék ezt egy forumrol másolom neked:
"Tulajdonképpen igen, ílyen állapotban kell járatni a szűrőt.Egy tapasztalt öreg nekem azt mondta,hogy a baktérium kultúra Kb. egy hét után kezd beindulni de ez még kevés a telepítéshez.A halakig 3-4 hét kell.Lehet gyorsítíni a folyamatot ha tudsz szerezni beérett vizet, vagy ha van már működő szűrő: ezekkel lehet oltani a vizet.A telepítéshez nem elég a baktérium törzsek megtelepedése, azoknak megfelelő számban kell jelen lenni.Négy-öt napos vízbe lehet rakni óvatosan némi halkaját(nagyon keveset) mivel a baciknak a szaporodáshoz szükségük van némi bomlástermékre.Végezetül (pusztán az én tapasztalatom) többféle úgynevezett akvárium víz beindító szert kipróbáltam, nekem nem jöttek be. "
Olyan túl sok értelme nincs.
Berendezett akváriumban érdemes inkább járatni.
Nem azért, mint ha egy vödörben ne alakulna ki baktérium kultúra.
Azért, mert az akvarisztikában nem hajt a tatár, türelmesnek kell lenni.
Az új növények is sokkot kapnak az átültetéstől, azoknak is magukhoz kell térni, ami hetekbe is telhet.
Ezt, érdemes megvárni a halak betelepítése előtt.
Eközben elszaporodnak (valószínűleg) egyes gomba fajták, aztán 1-2 alga fajta, lezajlik egy csomó kezdeti folyamat.
Ezek hetekbe telnek, a halakat pedig ráérsz utána elkezdeni telepíteni, több turnusban.
Szóval így is -úgyis eltelik jópár hét, mire halakat tehetsz bele, ez alatt az idő alatt pedig a bacik is el tudnak szaporodni, fölösleges azzal tökölni, hogy 1 héttel előtte elkezded járatni a szűrőt.
A bacik kialakulását elősegítendő, némi fagyasztott kaját rakj néha a vízbe.
A lehető legrosszabb, amit csak csinálhatsz, az az, amit a roppant felvilágosult hülyegyerekező sporttárs ajánlott, hogy egy boltos akvárium vizéből beoltod a sajátod!
Azzal egyetlen dolgot érsz el, hogy az egészséges baktériumflórán kívül beoltod az akváriumot néhány komoly kórokozóval, meg 1-2 különlegesebb, kiirthatatlan algaspórával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!