Sziámi harcoshal különösen viselkedik, mi lehet a baj?
A problémára keresve ráakadtam egy 1 évvel ezelőtti kérdésre máshol, ami egy az egyben leírja a gondom - de válasz nem jött rá. Ez a baj nálam is pontosan: "Van egy Sziámi harcos halam és napok óta csak féloldalasan fekszik az akvárium alján, a köveken. Ennivalóért feljön, de látszik, hogy megerőltető neki az úszás, mintha visszahúzná valami. Elváltozást nem látok rajta, a színén sem. Sajnos sokáig nem cseréltem az vizet, lehet, hogy mérgezést kapott? Most már pótoltam az elmaradt vízcserét, de nincs változás." Forrás: [link]
Mit lehet tenni, mi lehet a baj?
ammónia mérgezésnek tűnik így nekem. erősebb szűrés és betartott vízcserék kellenek.
amúgy mekkora az akvárium és milyen a szűrés? :) lehet nem a szűrés a gyenge hanem simán kicsi a víztömeg és az elmaradt vízcserével borult minden :S
Hát ha a színén nincs elváltozás akkor egyenlőre jó jel. Lehet úszóhólyag gyulladás is, nem feltétlenül ammónia mérgezés.
A gyulladás pár nap alatt elmúlik elvileg, ha addig túléli.
A színében nincs elváltozás, nagyon szép élénk, mint máskor, tehát külsőre egészségesnek tűnik. A vízcsere természetesen megvolt, mostantól gyakrabban is, és bízom a legjobbakban. Köszönöm szépen a válaszokat!
Ammóniamérgezés esetén hogy lehet helyrehozni? Az akvárium nyilvánvaló tisztántartásán kívül kell valami kezelés a halnak?
ha ammónia mérgezés akkor nincs rá gyógyszer amennyire tudom. azt viszont tudom, hogy megelőzni meg lehet rendszeres karbantartással. csinálj a héten majd még egy vízcserét szerintem és kevesebbet adj neki enni pár napig (etesd rendesen mert kell neki az energia attól függetlenül, hogy épp gyengélkedik de nem tesz jót a víznek a plusz halkaka).
de még mindig nem tudjuk, hogy mekkora akváriumban és milyen szűréssel éldegél és azt se igazán, hogy van e mellette másik hal és ha igen akkor hány darab és milyen fajta. mert ugye az is lehet, hogy gyenge a szűrés vagy épp, hogy a szűrés elég lenne de túl van telepítve az akvárium. fűtő van bent? mert ugye 25/26 fok alá nem nagyon kéne mennie a vízhőmérsékletének :) de 28 az ideális neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!