Mennyi agresszió nézhető el még egy bettának?
Csak saját hím fajtársaival szemben agresszív nagyon... a többi halat megtűri (kivétel aminek fátyolos úszója van).
Akkor lehet baj, ha már régebb óta egyedül volt az akváriumban, és úgy raktál be mellé még halat.
Amúgy a neonodat nem valószínű, hogy ő pusztította el. A harcsa meg alapból megállás nélkül mozog, majd megbékél vele a betta.
Mind a három fajtát egyszerre vettem és raktam bele (még csak pár napja) az előkészített akváriumba, a betta a boltban egy pohárban volt... a feje is még mindig elég sötét,azaz gondolom durcás, de nem tudom ez azért van-e mert nem tetszik neki a víz vagy a környezet vagy csak azért mert még nem szokta meg az új helyét és a többieket.... majd elválik :)
ui.: Köszönöm a válaszaitokat!
Több gond is van itt.
A neonoknak kicsi az 50 liter, soha nem fogják magukat normálisan (a jót meg sem közelítve) érzeni. Minimum 80-90 liter kellene nekik.
Törpe szívóharcsából is egy... Lágyvizes, ráadásul a hőmérsékleti igénye teljesen eltér a bettáétól, előbbinek 23-24 fok, utóbbinak 27-28 az ideális. A neonoknak szintén ez utóbbi.
És te még negyedik fajt szeretnél behozni, mikor ezeknek sincs biztosítva a minimum...
Amíg így kezeled a dolgokat, folyamatos lesz az agresszió és az elhullás.
A bettával való társításra sajnos ez az akvárium mindenképpen kicsi - aminek megfelelne, azt a betta elintézi. Néhány törpe páncélosharcsával lehetne próbálkozni, sok növénnyel, ha az tetszik.
A másik út, amit én csinálnék: 8 db belőlük:
És 15-20 red cherry garnéla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!