Kaptam egy gyönyörű kék hím perzsa harcoshalat Egy probléma van hogy megsérült De nem komoly, nem véres semmi ilyesmi annyi, hogy lejött egy pár pikkely látványosan Visszanő a pikkely és ha igen kb. mennyi idő múlva?
Ajánlott a kereskedő mellé halat mellyel elvan.
Nem jut eszembe a neve de azt a későbbiekben tervezem
Tudtok ilyen halakat fontos lenne
Nem tudom azt mondták szűrő nélkül kell tartani az akvárium nem nagy de át tudom rakni nagyobba 4 l ez
a másik 12 l körül
vízmelegítőm nincs az kb mennyi?
Négy liter szűrő nélkül, szerencsétlen hal. Nem az a kérdés, hogy meggyógyul-e, hanem hogy túléli-e a hetet. Szűrő nélkül nem létezik egészséges akvárium, a magyar törvények szerint pedig tilos 30 liter alatt halat tartani.
Olvasgass egy kicsit:
Nem tudom, most kire halgassak arra akitől megvettem(2 helyen ugyan azt mondák)
Vagy a netre a szabályba így mondta hogy 4 l akvárium kell ennek a fajnak és szeintem túléli mert olyan hal aminek nem kell, mert fentről veszi a levegőt érdeklődtem utána több mint egy hetet és utána kaptam
Meg akkor nem igy ajánlották volna mert egyes egyedül van
Esetleg a törvénynek hihetsz. A kormany.hu-n megtalálod a teljes szöveget.
6. § 7. d) gerinces állat kifejlett egyedét 30 liternél kisebb ûrtartalmú térben
tartani.”
Szóval a boltban, ahol a halat vettek, nem csak egyszerűen hazudtak neked, hanem úgy hazudtak, aminek az eredményeképpen te törvénysértést követsz el éppen. Szerinted akkor igaz a többi állításuk?
Szűrés nélkül nincs akvárium. Szerencsétlen hal azt a vizet lélegzi be, amibe belehugyozik. Te mit szólnál hozzá, ha a saját vizeleted lenne az ivóvizedben? A szűrés képes a vizelet káros anyagait biológiai úton lebontani.
Ismerősömnek 3 hala van 4 l-es akváriumban ezt a példát nem fogom követni (2 aranyhal+harcos)
Szűrőt meg majd beszerzek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!