Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szűrő probléma?

Szűrő probléma?

Figyelt kérdés
Most nincs szűrő az akváriumomban, mert múltkor vettem bele egyet minden jól működött, szűrte a vizet, de pár nappal később észrevettem hogy a halak "érdekesen" úsznak, mintha nem tudnának annyira mozogni és azt vettem észre hogy hátrafelé behúzza a halakat a szűrő, nem szippantja be,csak feléje húzza.A halak egy-két napon belül meghaltak.Rossz a szűrő, vagy mi lehet a probléma, valamit rosszul csinálok?
2012. okt. 29. 15:14
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Mekkora az akvárium és hány liter/óra teljesítményű a szűrő? Milyen halak voltak?
2012. okt. 29. 15:23
 2/22 YourDestiny ***** válasza:
Nem hinném. Szerintem ott lehetett a probléma, hogy a rossz minőségű víz hatására teljes elgyengülés miatt pakolta a halakat a szűrő ide-oda. Ha korán telepítetted a halakat egy nem beállt akváriumba, akkor mérgezés ütött be, későn jött a szűrés, túl hamar a halak, ezt már csak te tudod.
2012. okt. 29. 15:24
 3/22 A kérdező kommentje:
körülbelül egy fél éve ment az akvárium, valószínüleg már beállt a boilógia egyensúlyuk, utána tettem bele a szűrőt
2012. okt. 29. 15:27
 4/22 Platypus ***** válasza:
Szerencsétlen halak. Biológiai egyensúly nincs szűrés nélkül, mivel kell hozzá az áramlás is. A szűrő nem öli meg a halakat, sőt még csak nehézséget sem okoz nekik. Sokan használnak olyan szűrőt, ami óránként 10-15X is átforgatja az akvárium vizét, és a halaknak meg se kottyan az áramlás. A halaid tartási hiba miatt pusztultak el. Lehet hogy a vízmozgás volt az utolsó lépés, például ha a talaj telítődött mérgekkel, azt felkavarhatta. De a hiba az eddigi hibás gondozási módszeredben van, nem a szűrés létében.
2012. okt. 29. 15:36
 5/22 A kérdező kommentje:
értem, akkor valami tanács az ügy érdekében?
2012. okt. 29. 15:42
 6/22 A kérdező kommentje:
Szóval szűrő nélkül nincs jó biológia egyensúly? hogyan lehetséges beállítani?
2012. okt. 29. 15:44
 7/22 Platypus ***** válasza:

[link]

Jó szűréssel, rendszeres vízcserével és megfelelő méretű akváriummal. Ha ezek nem stimmelnek, az életben nem lesz egészséges akváriumod.

2012. okt. 29. 15:47
 8/22 anonim ***** válasza:
Szűrő nélkül nincs akvárium. Ez olyan, mintha Te magadra zárnál minden ajtót és ablakot. Előbb utóbb te is rosszul leszel az állott levegőtől, és ha nem jut be oxigén, akkor megfulladsz.
2012. okt. 29. 19:47
 9/22 A kérdező kommentje:

Értem :)

milyen olcsó, de elfogadható szűrőt ajánlotok egy 50 l es akváriumba? :)

2012. okt. 29. 19:51
 10/22 YourDestiny ***** válasza:

Példúul ez.

[link]

Nemhogy elfogadható, hanem nagyon is jó 50 literbe. Szabályozható teljesítményű. Olcsóságot ne vegyél, mert A: hangos lesz, B: ha nem is lesz hangos, általában túl kicsi a szivacsuk. A nagyobb szivacs nagyobb hatásfokot eredményez.

Ha drága, akkor ez is elég, de nála már jobban oda kell figyelni a vízre és a halnépességre:

[link]

Ám ugye tudod, hogy a szivacsot tilos csapvíz alatt tisztítani?

2012. okt. 29. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!