Ha ilyen külső szűrőt készítek, az megfeleő lesz? (kép)
Tervben lévő 54 literes, félig növényes akváriumomhoz szeretnék alsópolcos szűrést. A szűrőakvárium adott, viszont az nem tudom milyen szivattyút, csöveket(be és kifolyó)vegyek.Ha esetleg tudtok jobb féle szűrő megoldást, az ötleteket szívesen fogadom :) A szivattyú és egyéb ezközöket sem tudom hol szerezzem be, ebben is tanácsot szeretnék kérni :9 Remélem érthető a rajz.Köszi a válaszokat.
Az nem. Más baj van vele. Hogy a víz lefolyik a csövön, aztán levegőt kap a cső és leáll a lefolyás.
Lentől meg nyomja felfelé a pumpa a vizet, és elfogy az alsóból a víz, felül meg kiönt az asztalra.
A legjobban ez úgy kivitelezhető, ha a felső akváriummra fúratsz egy lukat, vízszint magasságában, mondjuk a tetejétől 5 centire. És egy pl mosógépcsövet beleragasztasz a lukba (olyan csövet ami redős). Hogy ne halld a vízet ahogy lefolyik, ne zúduljon le hanem a redőkön szépen lefollydogáljon. Ha így csinálod, akkor alulra csak annyi víz megy le, amennyit az alsóba beletöltöttél, és felül a vízszint az mindig marad állandó. A lentről feljövő csöved, pedig legyen kb fele olyan vékony, abban a vizet egy pumpa tolja fel alulról.
Amit te rajzoltál az ha lassú a pumpa akkor alul fog kiönteni, ha meg gyors a pumpa, akkor felül. Azt nem tudod bekalibrálni hogy jó legyen.
így megfúrva viszont működne
Ilyen alsópolcos nyitott rendszerű szűrőket általában 300 liter fölötti akváriumokhoz éri meg csinálni.
Ha csak alul fér el a szűrő, akkor zárt rendszerűt érné meg csinálni.
Ha az akváriumot akarod felhasználni szűrőnek, akkor oldalpolcosra kéne megcsinálni, az egyszerűbb, és ilyen méretekben praktikusabb.
(Oldalsó, nyitott rendszerű külső szűrő)
Az a baj, hogy a kicsi csak alulra fér be, ott ven neki hely.(azt elfeljtettem írni h hátterezve van tehát csak 23l)
Azt nem tudom hol fúrnak kész akváriumot( üvegesnél talán..)nekem olyasmi lenne a legjobb aminél nem kell hozzányúlni az akváriumhoz...
Igen, úgy is jó lenne.
Kicsit szerintem el fogsz vele időzni, mire minden részlet jól fog működni, de működőképes a dolog.
A tengeribe úgy csináltam meg először, és kínlódtam vele sokat, mert hetente egyszer belevegősödött a cucc és lassult a lefolyás, ezért mindig újra levegőteleníteni kellett. Meguntam.
Utána vágattam üvegessel egy üveglapot, és leválasztottam az akvárium hátulját vele. Az üveglapra fúrattam lukakat.
Baloldalt egy nagyobb 3-4centis luk, ott szívja hátra a vizet, a lukra tettem egy lefolyószűrőt, hogy a halakat ne szívja hátra.
Jobboldalt kisebb luk, ott van mögötte a vízpumpa, ami a kis lukon át befújja akváriumba a vizet.
Magát a lapot pedig szürke műanyag öntapadós fóliával lefóliáztam, hogy ne látszódjanak mögötte a szűrőanyagok.
Ez funkcionál a legjobban és nincs kívül semmi plusz dobozka, amiből kifolyhat a víz.
Bocsi a hülye kérdésért, de kogy kell levegőtleníteni a csövet?
Belsőn is gondolkozom, csak szerintem ez olcsóbban kilönne és jóval szebb is 2 cső mint egy nagy doboz..
Milyen pumpát használjak?
Mivel ragasszam a pwc-t?
Bocsi a sok kérdésért de nem értek az ilyenekhez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!