Mi a baja es hogy tudnam meggyogyitani szepseges aranyhalam? Bevorosodott a feje nem sok jo jelenet, ugye?
Figyelt kérdés
haliho mindeki, bocsi az ekezet mentes irasert, koltozes kozepette vayunk. Mar egy hete megfigyeltem a kis szepseges halacskam feje egyre vorosebb. Mozgasra, etvagyra, kedvre nem valtozott csak mintha kameleon lenne, szint valtott. Gondolom valami betegseget jelent sajnos, tudna valaki tajekoztatast adni mi zajlik szegenyemmel? Mit tudnek tenni hogy ismet eredeti szineben pompazzon? Annyit hozzatennek, hogy rossz kifogas, de koltozes miatt elhanyagoltam, fenyt sem kapott sokat, kajat meg tobbet a kelletenel, mivel tesom gondozta par hetig. Koszi elore is a valaszt! Udv, LL.2012. okt. 24. 17:31
3/12 anonim válasza:
És mekkora a szűrő/levegőztető?
4/12 anonim válasza:
Gondolkoztál azon, hogy nekiment az akvárium falának? Szerintem kenegesd a fejét valami zúzódás elleni kenőccsel (perskindol, fastum gél). A másik lehetőség, hogy kamaszodik és azért zajlik ez szegényeddel..:/ Ez a fránya pubertás...
5/12 anonim válasza:
Valami bőrbetegsége lehet, jellemző a hidegviziekre.
A stressz miatt támadhatta meg, olyankor mindenféle gomba, parazita, stb meg tudja támadni. Nem a fényhiány miatt van, hanem a rossz tartási körülmények miatt.
Ha azon nem javítasz, akkor hiába próbálkozol bármilyen gyógyszerrel.
6/12 A kérdező kommentje:
az akvarium 50literes a tisztito meg minden zsir uj, egy hete vettem. Viszont a melegito nem volt benn soha kb ket hete vettem azt is bele25fokra allitva. Van esetleg ilyen vitamin kaja vagy gygyszer erre? Vagy ez ritka jelenseg?
2012. okt. 24. 19:37
7/12 A kérdező kommentje:
aksi csere volt mar mikor kezdodott nala, de akkor is csak a szokott algareteg volt Nem azt mondom h tiszta volt de koszos sem. Most h megvolt a koltozes, uj az egesz akvarium, felszereles mert kicsi volt. Most h nagyjabol kiderult h fertozes, van vmi gyogyszer amit ajanlotok?
2012. okt. 24. 19:50
8/12 anonim válasza:
50 l nem éppen aranyhalnak való.. Csapatban kell tartani, minimum 3 kell, annak is 150 liter! 25C neki sok, kb. 20 C kellene... Én a helyedben elajándékoznám, és vennék valami olyan halat, aminek megfelelők a körülmények.. más halaid is vannak? ( Bocs, de nem tudom mitől vörösödhet) :)
9/12 anonim válasza:
Ajaj...úgy látom Te sem olvastál utána, hogy hogyan kell tartani az aranyhalat. Minimum (!!) 150-200 literes akváriumba kellene tenni.
És 25 fokos víz?? Az aranyhal hidegvízi fajta!
Az aranyhalad most kb. szenved ebben a közegben, ne számíts rá, hogy sokáig fog élni.
10/12 anonim válasza:
Ui.:
Mielőtt bele raktad volna a halat, minden berendezéssel együtt be kellett volna kapcsolni, kis halkaját kellett volna szórni a vízbe,kb. 2 héten keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!